Справа всієї громади

Та чи не найбільшою, за словами селищного голови Олександра Чобітька, є проблема несанкціонованих сміттєзвалищ, чотири з яких у мікрорайоні багатоповерхівок уже ліквідували.
У планах заходів – наведення чистоти і порядку на територіях, закріплених за підприємствами, організаціями, установами, у приватному секторі, приведення до належного естетичного вигляду фасадів будівель, впорядкування цвинтарів, ремонт пам’ятників.
Варто зазначити, що, окрім працівників державних установ, організацій, приватних підприємців, до участі у весняній толоці тут залучають і безробітних великобагачанців, яких нині в райцентрі 320 осіб. Із початку року на громадських роботах уже відпрацювала приблизно третина з числа тих, хто має статус безробітного. Звісно ж, їхня праця – це не тільки користь громаді, а й додаткові кошти до сімейного бюджету.
До речі, загальна сума коштів, виділена з селищного бюджету на благоустрій на 2009 рік, становить 180 тисяч гривень, з них 80 тисяч використають на проведення робіт, що заплановані в рамках двомісячника чистоти й озеленення.
У перспективі ж – розчищення русла річки Псьол і завершення будівництва полігона твердих побутових відходів. Якщо в першому випадку повністю готова хоча б технічна документація, та й виконання робіт фінансово менш затратне (300 тис. грн мають виділити з обласного бюджету), то з полігоном ситуація набагато складніша. Проект на його будівництво виготовлявся ще на початку 2000-х років, відтоді державні будівельні норми змінилися, тож технічна документація застаріла, а значить – нині потрібно “узаконювати” навіть те, що вже побудовано… До того ж, якщо загальна вартість робіт на початковій стадії становила 1,2 млн грн, то навіть за умов, що в спорудження майбутнього полігона вже вкладено приблизно 500 тисяч, навряд чи вистачить одного мільйона гривень на його добудову. Чи віднайдуться такі кошти в обласному екологічному фонді – покаже час.
“Зоря Полтавщини”, 17 квітня, 3 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.