Монографія про Олеся Гончара

Вона щойно побачила світ у полтавському видавництві “АСМІ”. Презентацію книги організували працівники відділу масової роботи обласної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського. На матеріалах “Щоденників” Олеся Гончара, які вийшли в упорядкуванні автора в трьох томах до цього, розкрито динаміку мовної ситуації в колишній УРСР і в уже сучасній Україні. Тут подані роль і місце в українському мовно-культурному середовищі Тараса Шевченка, який “народився, щоб осяяти Україну” за Гончаровою Шевченкіаною; Миколи Гоголя – “генія світового масштабу” очима Олеся Гончара й Олександра Довженка.
Окремий розділ книги присвячений Державному літературно-меморіальному музею-садибі Олеся Гончара в селі Сухе Кобеляцького району. Книга містить 15 розділів з виокремленими цитатами на кожній сторінці.
У презентації взяли участь студенти педагогічного університету та базового медичного коледжу, слухачі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, письменники, викладачі. Три примірники книги автор подарував обласній бібліотеці.
“Зоря Полтавщини”, 17 квітня, 3 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.