“Микола Гоголь. Україна і світ”

Кожна із 142 робіт художників із різних міст України так само заглиблена у світ Гоголя.
Виставка відкрилася під патронатом міського голови Полтави Андрія Матковського. Він привітав художників на урочистостях. Архієпископ Полтавський та Миргородський Филип благословив усіх учасників виставки. Привітали колег і заступник голови НСХУ Петро Зикунов, голови Харківської та Полтавської обласних організацій Віктор Ковтун та Юрій Самойленко. Художник Іван Новобранець зі створеною власноруч лірою виконав  народну пісню “Побратався сокіл з сизокрилим орлом”. Прийшов привітати гостей і сам Микола Гоголь (артист полтавського театру Богдан Чернявський).
Дві чудові роботи привезла із Києва наша землячка Віра Кулеба-Баринова. На виставці вона була у старовинній вишиванці, яка збереглась у її родині.
– Цій сорочці, – розповіла художниця, – двісті років, як і Миколі Васильовичу Гоголю. Її сурові нитки фарбовані у відварі дубової кори, а в основі – хрест, який оберігає, – трипільський орнамент!
Ось так і зберігаються у віках наші духовні скарби. Один із них – творчість геніального земляка, прочитання якої цього разу пропонують майстри пензля.
“Зоря Полтавщини”, 17 квітня, 3 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.