“Світ моїх надій”

Як наголосила голова асоціації Ольга Григорук, сьогодні не толерантно називати її підопічних інвалідами чи людьми з обмеженими можливостями. Куди доречніше говорити про них як про людей з особливими потребами. “Ці люди, котрі вийшли на сцену, насправді провели колосальну роботу з підготовки до конкурсу”, – наголосила Ольга Григорук.
У справедливості цих слів переконалися і глядачі, які прийшли підтримати своїх рідних, друзів, знайомих, колег. Адже кожний із 10 учасників конкурсу продемонстрував надзвичайну життєву енергію, глибину душі, винахідливість, талановитість.
Віра Клевіч чудово грає на фортепіано та гітарі, займається бальними танцями, гарно малює, особливо простим олівцем, складає вірші, закінчила факультет іноземних мов Полтавського педагогічного університету. Тарас Худін із 13 років пише вірші, а дещо пізніше спробував себе у прозі й уже готує до друку третю книгу. Марина Бедюх надзвичайно закохана у природу і народні промисли. Та водночас уміє працювати на комп’ютері й нині допомагає мамі у роботі. Дівчина мріє про власний комп’ютер, тоді вона могла б самостійно працювати. Майстерно володіє комп’ютером, а також любить літературу і Олександр Путря. А Роман Мамай навіть має освіту програміста. Тому зараз у пошуках роботи. Святослав Бугаєнко любить читати та дивитися фільми. Олена Донченко переконана, що у житті завжди треба ставити перед собою мету і досягати її за будь-яких обставин. Вона закінчила комп’ютерні курси і тепер працює в одній з агенцій. Олена Кулькова полюбляє фотографувати, особливо природу. Олена Плахотнюк, крім навчання, займається лікувальною фізкультурою, щоб навчитися ходити. Вона переконана, що життя треба прожити з гідністю, незважаючи на всі труднощі. Минулого року на всеукраїнському конкурсі щоденників “Добра справа” Олену було нагороджено почесною грамотою.  Наталія Гудзенко вразила усіх глибокозмістовними віршами. Протягом останніх років була переможницею всеукраїнського конкурсу “Золота зірочка” та учасницею обласного конкурсу імені Олени Теліги. Здобула освіту в Полтавському педагогічному університеті й мріє працювати за спеціальністю.
Учасники конкурсу розповідали про своє життя, свої захоплення, на сцені перевтілювалися у своїх улюблених літературних героїв, читали уривки із улюблених творів, співали та танцювали. Здібності, сила волі та жага до спілкування з навколишнім світом конкурсантів вражали. Тому журі важко було визначити, хто серед конкурсантів кращий. Адже кожний має непересічний талант і наполегливо його розвиває. Тож титули отримали всі. А ось “Міс конкурсу” і “Містером конкурсу” журі визнало Наталію Гудзенко та Тараса Худіна.
Учасників конкурсу привітала заступник Полтавського міського голови Лариса Семеняга. Вона зазначила, що міська влада продовжуватиме створювати умови у Полтаві для безбар’єрного спілкування з зовнішнім світом для людей із особливими потребами і подякувала тим громадським організаціям, які докладають максимум зусиль, щоб ці молоді люди не були заручниками своїх домівок. Аби вони могли виходити на вулиці, спілкуватися з людьми, почувати себе частиною суспільства.
Усі учасники конкурсу отримали подарунки від спонсорів заходу, серед яких і всеукраїнська громадсько-політична газета “Зоря Полтавщини”.
“Зоря Полтавщини”, 2 стор., 3_12_08
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.