І знову постраждали пам’ятники…

За словами начальника ВЗГ ГУ МВС України в Полтавській області Юрія Сулаєва, інформація про це до правоохоронців надійшла від представників комунальних служб. За фактами триває перевірка. Встановлюють особи тих, хто “воює” в місті з пам’ятниками. Юрій Сулаєв говорить, що, ймовірно, це представники інших областей України. Повніша ж інформація  буде оприлюднена пізніше. Водночас правоохоронці звертаються до полтавців із проханням повідомляти міліції будь-яку інформацію з цього приводу.
Пам’ятники, про які йде мова, внесені до державного реєстру визначних пам’яток історичної і культурної національної спадщини, саме тому посягання на такі об’єкти передбачає покарання у вигляді штрафу від 1700 гривень, максимальне – позбавлення волі на термін від трьох до восьми років.
***
“Війна” з пам’ятниками в Полтаві й області триває не один рік. У переважній більшості випадків вандалів-зловмисників правоохоронцям так і не вдається виявити. Чомусь не допомагає і спеціальна відеоапаратура, яка встановлена чи повинна встановлюватися біля визначних пам’яток історії та архітектури. Невже це комусь вигідно? Сподіваємося, це запитання не залишиться риторичним.
“Зоря Полтавщини”, 20 стор.,  5_12_08
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.