За снігом – дощ, за клопотами – проблеми

– У посиленому режимі працюємо два тижні, – розповів директор дочірнього підприємства “Полтавський облавтодор” ВАТ “Державна акціонерна компанія “Автомобільні дороги України” Дмитро Кобченко. – Пріоритет надаємо державним дорогам Київ–Харків–Довжанський, Полтава–Кременчук, Решетилівка– Дніпропетровськ–Царичанка. Найскладніше доводилося у Решетилівському, Хорольському та Лубенському районах, де опадів було найбільше. Техніки і робочої сили вистачає, а от із пальним є певні проблеми. Допомагають нам облдержадміністрація, райдержадміністрації на місцях. На сьогодні проїзд дорогами державного значення та під’їзд до населених пунктів забезпечено повністю.

– В обласному центрі задіяно 21 одиницю техніки – автомобілі МАЗ, трактори з решітками МТЗ та Т-30, піско- та солерозкидачі, – повідомив головний інженер комунального підприємства “Полтавська міська шляхово-експлуатаційна дільниця” Полтавської міської ради Микола Шерстюк. – Працюємо цілодобово. У Полтаві найскладніші ділянки знаходяться на схилах вулиць Менжинської, Мясоєдова, Панфілова, Шведської. Необхідно й вчасно розчищати бруківку по вулиці Леніна, бо вона швидше за асфальт перетворється на ковзанку. Впродовж ночі роботу по розчищенню снігу в місті вдалося виконати. Втім ми не встигли навести лад у приміських селищах: Залізничників, Вакуленцях, Ліску та інших.

Попри оптимістичні запевнення посадовців, із місць надходить досить тривожна інформація щодо стану під’їзних доріг до сіл, можливості пересування, особливо літнім людям, малечі, населеними пунктами. Дорога до сільського магазину, школи, дитсадка перетворюється на подолання дистанції із перешкодами. Власне, й у Полтаві, навіть на центральних магістралях, громадському транспорту важко під’їхати до зупинок, так само важко пасажирам долати снігові кучугури, щоб зайти чи вийти з тролейбуса, автобуса. Варто лишень звернути з центральних вулиць, як потрапляєш у царство заметів та снігової “каші”.

Синоптики прогнозують стрімке потепління, дощі. Невже знову підтвердиться невеселий дотеп про те, що порятунок потопаючих – то справа рук самих потопаючих?..

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.