Очікується епідемія грипу середньої інтенсивності

Щороку в області на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції хворіють 300 – 400 тисяч осіб. Нині триває сезонний підйом захворюваності на грип, але вона нижча епідемічного порогу. Нині на Полтавщині найвищі показники захворюваності в Миргороді, Комсомольську, Кременчуці, Хорольському і Глобинському районах.  
Питома вага дітей у загальній захворюваності становить
49–52%. Такі показники звичайні для цього періоду року.
Фахівці говорять, що цього року в Україні прогресуватимуть штами вірусів А “Брісбен 1”, “Брісбен 2” та В “Флорида”. Найнебезпечніший перший, оскільки він новий для мешканців країни.
Найкращим способом профілактики грипу лікарі вважають вакцинацію і радять проводити її у передепідемічний період. В аптечній мережі є кілька вакцин проти грипу, які містять штами названих вірусів: Ваксигрип (Франція), Інфлувак (Нідерланди), Інфлексал В (Швейцарія), Флюарикс (Німеччина). Вакцина коштує 55–70 грн. В області заплановано імунізувати проти грипу майже 150 тис. осіб.
На випадок ускладнення епідемічної ситуації в лікувально-профілактичних закладах області зарезервовані запаси медикаментів для надання невідкладної допомоги хворим із тяжким перебігом хвороби. Для обслуговування хворих передбачено виділити в містах та районах 263 одиниці автотранспорту та розгорнути 974 ліжка для дорослих і 393 – для дітей.
“Зоря Полтавщини”, 2 стор., 3_12_08
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.