Турнір на призи олімпійця

У легкоатлетичному манежі стадіону “Ворскла” імені Олексія Бутовського пройшов десятий ювілейний турнір з легкої атлетики на призи відомого спортсмена-земляка, полтавця, дворазового срібного призера Олімпійських ігор Леоніда Бартєнєва. У змаганнях взяли участь понад 200 спортсменів з Полтавської та Чернігівської областей. У програмі дводенних змагань – біг на різні дистанції, естафети, стрибки у довжину та висоту, потрійні стрибки, штовхання ядра.
Леонід Володимирович Бартєнєв народився у Полтаві в 1933 році. Випускник Полтавської школи № 25 і Київського інституту фізичної культури. Заслужений майстер спорту, заслужений тренер СРСР. У складі чоловічої естафетної четвірки двічі ставав срібним призером Олімпійських ігор у Мельбурні 1956-го та Римі 1960 років. Восьмиразовий чемпіон Всесвітніх студентських ігор, дворазовий призер чемпіонатів Європи, одинадцятиразовий чемпіон СРСР з бігу на 100 і 200 метрів. Старший тренер радянської збірної команди зі спринтерського бігу. Автор книги “Біг на короткі дистанції”. Видатний атлет живе в Москві, займається громадською діяльністю з розвитку й популяризації ветеранського і дитячого спорту.
Переможці й призери змагань отримали медалі, дипломи та цінні подарунки.
Турнір пройшов під патронатом НОК. Організаторами виступили Полтавське обласне відділення Національного олімпійського комітету України та обласна федерація легкої атлетики.
– Змагання на призи видатного земляка, призера Олімпіад Леоніда Бартєнєва – традиційний захід обласного відділення НОКУ. Здобутки цього відомого спортсмена – приклад того, як у минулому наші земляки ставали призерами Олімпіад, відстоювали честь своєї Батьківщини, свого міста. Він і зараз в строю, займається популяризацією спорту, на відкритті змагань присутні його родичі, – зазначив голова Полтавського обласного відділення НОКУ, депутат обласної ради Олександр Удовіченко. – Ті, хто займається спортом, тим більше олімпійськими видами, нині прославляють наш край на міжнародному рівні, прославлятимуть у майбутньому. Тому ми підтримуємо такі змагання, розвиток олімпійських видів спорту, пропаганду занять фізкультурою, здорового способу життя серед молоді.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.