Наталія КІНАШ: “Уперше лікарня отримує лабораторний апарат такого класу”

Взяти одну краплинку крові з пальчика дитини й за 15 секунд провести аналіз її формених елементів за 22 параметрами – таке під силу гематологічному аналізатору. Цей німецький прилад подарували обласній дитячій клінічній лікарні співробітники Полтавського головного регіонального управління “ПриватБанку” у ході акції “Допомагати просто”. Апарат допоможе ефективніше проводити аналізи й збереже дитячу кров.

– Діти – особливо чутлива до болю категорія пацієнтів. Цей апарат дозволить зменшити больове навантаження на маленький організм і дозволить почуватися більш захищеними у лікарні, – зазначив голова облдержадміністрації Валерій Головко, який взяв участь у заході.
– Уперше лікарня отримує лабораторний апарат такого класу. Щоб зробити розширений аналіз крові, треба взяти зразок саме венозної. Цей аналізатор дає можливість однією краплиною крові, при цьому взятої з пальчика (що дуже важливо для дітей), визначити показники формених елементів крові за 22 параметрами. За одну годину можемо запустити на потік 80 досліджень. Аналізатор у роботі спробували, лабораторія ним задоволена. Зауваження поки що не надходили. Сподіваємося, що обласна влада, зокрема профільний департамент, профінансують закупівлю реактивів до цього аналізатора, щоб він працював безперебійно, – додала головний лікар обласної дитячої клінічної лікарні Наталія Кінаш. – Дякую, сподіваюся на співробітництво в подальшому.
За словами директора Головного регіонального управління “ПриватБанку” Олександра Цися, цей аналізатор – один із кращих апаратів німецького виробника.
– Ми протягом кількох років проводимо акцію “Допомагати просто”. Цьогоріч зібрали 330 тисяч гривень і придбали за погодженням із Наталією Володимирівною (Кінаш. – Авт.), департаментом охорони здоров’я ОДА цей прилад. Кошти, витрачені на нього, – клієнтські. Люди віддавали певні суми на благодійність, – наголосив Олександр Цись. – Продовжуватимемо благодійну справу й закликаємо наших клієнтів у відділеннях, банкоматах, терміналах, системі “Приват24” буквально у два кліки вносити кошти, хто скільки може. Щорічно зібрані суми спрямовуватимемо на добрі справи й звітуватимемо про це.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.