Рука допомоги, надійне плече

У Полтавській області перших чотири учасники проекту “Рука допомоги” отримають фінансову підтримку на започаткування власної справи. Таке рішення ухвалила комісія з реалізації пілотного проекту щодо залучення до роботи членів малозабезпечених сімей і внутрішньо переміщених осіб (ВПО), створена при облдержадміністрації.
Безробітні малозабезпечені та переселенці, які вирішили взяти участь у проекті Мінсоцполітики і Світового банку, представили свої бізнес-плани. Так, сім’я переселенців з Донецької області, яка виховує прийомних дітей, вирішила займатися металообробкою і токарними роботами. Інші родини вирощуватимуть курчат-бройлерів, городину. Багатодітна жінка планує збудувати теплиці для вирощування полуниці.
“У цих людей дуже складне життя. Але вони не опустили руки і вирішили скористатися шансом, який надають держава та її партнери. Тепер наші учасники будуть не малозабезпеченими і безробітними, а працюючими підприємцями”, – зазначила директор обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва.
Також 49 учасникам програми запропоновано місця роботи, а 114 – залучитися до громадських робіт. Усього в нашій області надійшло 537 заявок від малозабезпечених і переселенців, які візьмуть участь у проекті “Рука допомоги”. 78 з них хочуть відкрити власну справу, 168 – працевлаштуватися, 291 – взяти участь у громадських роботах.
Пілотний проект “Рука допомоги” реалізує Міністерство соціальної політики України при підтримці Світового банку в кількох областях, у тому числі Полтавській.
За підсумками реалізації пілотного проекту, який завершиться у 2018 році, розроблять законопроект для застосування успішного досвіду на всій території України.

Прес-служба проекту “Рука допомоги”.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.