Браконьєри завдали збитків майже на 400 тисяч гривень

Фахівці Державної екологічної інспекції у Полтавській області під час планової перевірки на території Регіонального ландшафтного парку “Нижньоворсклянський” виявили порушників. Браконьєри завдали шкоди майже на 400 тисяч гривень.
Як розповів керівник Державної екологічної інспекції в Полтавській області Вадим Осипенко, під час перевірки виявили двох громадян з іншої області, які займалися незаконним виловом риби.
– Ми проводили перевірку на предмет дотримання вимог природоохоронного законодавства на території РЛП “Нижньоворсклянський”, поблизу озера Вишняки, що в Кобеляцькому районі, – розповів Вадим Осипенко. – Ці порушники пересувались на риболовному судні з мотором та мали про собі заборонені знаряддя лову.
У порушників знайшли 21 ліскову сітку. Також у браконьєрів вилучили 2 207 рибин: окуня, сазана, судака, плітку, карася, плоскирку.
Фахівці Державної екологічної інспекції у Полтавській області визначили розмір шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд. Так, внаслідок незаконного вилову риби браконьєри заподіяли шкоду на понад 300 тисяч гривень.
Утім це не єдині порушники, які займалися незаконним виловом риби на території озера Вишняки. Окремо екоінспектори затримали ще двох браконьєрів.
– Ми виявили двох громадян з іншої області. Вони на риболовному судні з мотором виловили 430 рибин. До того ж використовували заборонені знаряддя лову – 12 ліскових сіток, – розповів очільник обласної екоінспекції.
У цьому випадку розмір шкоди, заподіяної внаслідок порушення, становить понад 85 тисяч гривень.
– В обох випадках порушники не мали при собі дозвільних документів. Це зафіксували наші фахівці. Складено протоколи про адміністративне правопорушення, адже було порушено статті 9-1 та 24 ЗУ “Про природно-заповідний фонд”, – пояснив Вадим Осипенко.

Прес-служба Полтавської ОДА.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.