Ісландія – Україна – 2:0

У восьмому турі кваліфікації до чемпіонату світу в групі “І” збірна України грала в Рейк’явіку зі збірною Ісландії. Матч для обох команд був надто принциповим, особливо для ісландців. Господарі поля це добре усвідомлювали, тим більше, що стадіон “Лаугардалсвеллюр” став для них “фартовим”. На ньому вони не програвали 11 офіційних матчів поспіль, у тому числі чемпіонам світу.
У першому таймі наші більше атакували і створили більше небезпек біля воріт суперника. Вже на п’ятій хвилині Бесєдін втратив реальний шанс забити м’яч. І такий момент був не один, але ісландці грамотно захищалися. В цілому перша половина гри була динамічною, але з малою кількістю гольових моментів.
Другий тайм розпочався швидким голом у ворота П’ятова. М’яч на 47-й хвилині з порушенням правил, на яке не звернув уваги суддя, забив Гільфі Сігурдссон. Ісландці значно додали у грі, легко проходили захист українців. Дії нашої збірної втратили гостроту, не було тієї легкості, розкутості, як у попередньому матчі. На 66-й хвилині той же Сігурдссон подвоїв результат. До кінця гри збірна України так і не змогла отямитись.
Підбиваючи підсумок матчу, більшість футбольних аналітиків зійшлися на тому, що ісландці не стільки переграли українців, як змогли краще скористатися гольовими моментами. Українці не встигли відновитися після гри з турками. Андрій Шевченко в ході прес-конференції апелював до помилки судді, “яка визначила долю матчу”.
Результати інших матчів у групі “І”: Туреччина – Хорватія – 2:0, Косово – Фінляндія – 0:1.
Збірна Україна перемістилася на четверте місце, набравши, як і збірна Туреччини, 14 очок. Їх від лідера відділяють усього 2 очки. Вирішальні матчі для збірної України відбудуться 6 і 9 жовтня – зі збірними Косова та Хорватії.

Віктор КОСТЯНТИНІВ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.