Послуги пропонує флагман ІТ-технологій

Одна з найбільших світових телекомунікаційних компаній, японська корпорація NEC (Nippon Еlektrik Corporation) – виробник електронної техніки, телекомунікаційного устаткування, програмного забезпечення, – презентувала в Полтаві свої програмні продукти та системні рішення. У зустрічі з представництвом компанії взяли участь голова обласної ради Олександр Біленький, перший заступник голови ОДА, депутат облради Андрій Пісоцький, начальник ГУ ДСНС України в області Володимир Салогуб.
Серед презентованого – високопродуктивний інструмент розпізнавання осіб. Керівник відділу продажу ІТ-рішень корпорації Ватару Іріє наочно продемонстрував, як програма у численному натовпі фокусується на обличчях перехожих і кожне з них ідентифікує з наявною базою: протягом 1 секунди обробляє 3 мільйони фото. Причому зробить це швидко й точно, якщо навіть із моменту занесення фото в базу минуло 20 років!
З допомогою програми “Неофейс” у реальному часі ведеться спостереження в 30 аеропортах світу, на території 46 країн вона допомагає гарантувати безпеку на кордонах, митницях, при проходженні паспортного контролю, на стадіонах. Сумарна кількість облич у базі даних перевищила 100 мільйонів осіб. Крім того, така програма вже застосовується у банківській системі й навіть для розрахунків у торговельних закладах (без готівки, картки тощо, лише ідентифікуваши своє обличчя).
Інший програмний продукт компанії допомагає регулювати пасажиропотоки у мегаполісах. Там надійність громадського транспорту, на який люди масово пересідають із приватних авто, гарантується з урахуванням усіх можливих заторів і затримок на дорогах, мостах, шляхопроводах. Пасажир на будь-якій зупинці громадського транспорту може підійти до спеціального табло, ввести свій маршрут і отримати відповідь, через скільки хвилин підійде потрібний йому автобус. Деякі з пропонованих речей у наших реаліях здавалися фантастичними.
Але чи могли ми уявити років 15 тому, що 5-річна дитина, сидячи на автобусній зупинці, буде дивитися мультики на маминому смартфоні? І з кожним роком прогрес прискорює темпи.
Олександр Біленький та Андрій Пісоцький подякували доповідачу, вручили йому полтавські сувеніри. А в обговоренні зійшлися на тім, що при втіленні програм безпечності міст, районів, об’єднаних громад співпраця з флагманами ІТ-технологій обов’язково буде корисною.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.