І смакуватиме Білий налив цілий рік

Консервовані яблука – відмінний десерт, який сподобається і дорослим, і дітям. Окрім того, яблука з банки – прекрасна начинка для пиріжків і навіть шарлотки. У такий спосіб на зиму заготовляють різні сорти цих фруктів, але чи не найбільшою популярністю користується Білий налив.
Духмяні
2 кілограми напівстиглих яблук, 270 грамів цукру, 3 літри води, 2 гілочки сушеної м’яти.
Яблука ретельно промити під струменем води, після чого кожне вимити окремо. Підготовлені плоди повинні порипувати в руках. Відкинути фрукти на друшляк, щоб стекла зайва рідина. У підготовлені банки щільно укласти яблука до “плічок”. Додати кілька гілочок м’яти. Гвоздика, ваніль, паличка кориці – альтернативні добавки, які можна покласти у банку з яблуками на цьому етапі.
Закип’ятити воду, залити вміст банок, накрити кришками й залишити настоюватися близько 20 хвилин. Злити воду в каструлю, додати цукор і зварити сироп. Гарячим сиропом залити банки й закатати. Консервацію укутати до повного охолодження.
Медові
1,4 кілограма яблук, 1 столова ложка цукру, 1 столова ложка меду, 1 чайна ложка солі, 1 чайна ложка сухої гірчиці, 1,6 літра води, 4 листки чорної смородини.
Смородинове листя покласти на дно трилітрової банки, зверху – помиті яблука.
У холодну воду додати сіль, цукор, мед і гірчицю, розмішати й залити яблука в банці. Закрити пластмасовою термокришкою і перевернути шийкою униз. Через 6 годин поставити банку в звичайне положення. При кімнатній температурі витримати банки 2 доби. За цей час кілька разів повторювати процедуру з перевертанням. Винести консервацію у погреб.
Пряні
На 1 літр маринаду: 500 мілілітрів води, 450 грамів цукру, 100 мілілітрів оцту, 6 бутонів гвоздики, 5 горошин запашного перцю, 1 шматочок кориці.
Яблука помити, наколоти і, заливши окропом у великій каструлі, витримати до повного охолодження. Потім укласти плоди в банки до рівня “плічок”.
Для приготування маринаду взяти воду, в якій бланшувалися яблука, закип’ятити з цукром і спеціями, процідити і влити в розчин оцет. Залити яблука гарячим маринадом і стерилізувати 3 хвилини. Закатати, остудити й зберігати в темному місці.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.