Інформаційний кур’єр

У Полтаві з ініціативи Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України, за сприяння Українського освітнього центру реформ відбулося засідання “круглого столу”. У ньому взяли участь аграрії, представники громадськості та місцевого самоврядування, науковці, журналісти. Темою обговорення була земельна реформа. Зазначалося, що запровадження повноцінної власності на землю сільськогосподарського призначення є принциповою умовою подальшого розвитку АПК та національної економіки в цілому, а також можливістю скасування штучних обмежень конституційних прав майже семи мільйонів громадян – власників паїв.
Учасники зібрання дійшли висновку, що настав час сформувати єдину позицію стосовно змін, які необхідно провести в сфері земельних відносин.
***
На трасі Хорол–Семенівка–Кременчук тривають ремонтні роботи. Компанія “Будгарант-7”, яка за результатами аукціону здобула право працювати на автодорозі Т-17-16, вже другий місяць здійснює поточний ремонт на вказаному автошляху. В Службі автомобільних доріг Полтавщини регулярно відбуваються наради з підрядниками щодо стану виконання робіт. На окремих ділянках дороги вже здійснено фрезерування старого покриття, укладений вирівнюючий шар. У середньому товщина останнього має становити близько п’яти сантиметрів. Наступний етап – влаштування верхнього шару покриття. Відповідно до нормативів він обов’язково має бути завтовшки п’ять сантиметрів.
***
Новооржицьке Оржицького району відзначило день селища. Святкування розпочали богослужінням. Далі естафету перейняли працівники місцевої бібліотеки й представники художньої самодіяльності. Вони підготували розважальну програму для дітей двох-шести років.
Дітлахи розгадували казкову вікторину, робили ілюстрації до казок “Колобок” і “Лисичка та Журавель”, брали участь у інсценізації казки “Ріпка”, а також в акції “Розкажи віршик й отримай морозиво”. На свято до бібліотеки прийшли близько 50 діток. Працівники закладу також організували конкурс “Яскрава літня парасолька”. У ньому взяли участь одинадцять дітей віком від трьох до одинадцяти років. Вони власноруч виготовляли і креативно прикрашали свої парасольки. Перемогла в конкурсі п’ятирічна Ярина Загура, друге місце посів молодший за неї на рік Максим Бессага, а третьою стала шестирічна Аліса Лісняк. Приз глядацьких симпатій виграла семирічна Маша Дащенко. Всі учасники отримали подарунки.
Самодіяльні митці Новооржицького будинку культури підготували для краян змістовний святковий концерт. Із вітальними словами до земляків звернувся селищний голова Володимир Недбайло. А спонсори дійства підготували для дітей солодкі подарунки й морозиво.
***
Начальник Гадяцького відділу поліції Сергій Джулай ініціював створення футбольної команди територіального підрозділу. Нещодавно гравцям офіційно вручили футбольну форму. Гадяцькі правоохоронці отримали іменні футболки – на кожній із них вказано номер і прізвище гравця. Днями на одному із пришкільних стадіонів правоохоронці ганяли м’яча вже в новенькій формі. Насправді рішення створити футбольну команду поліцейських – це не лише пропаганда спорту в районі, а й хороший приклад, як треба формувати командний дух в організації чи на підприємстві.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.