Миргородські льотчики над Туманним Альбіоном

Минулої п’ятниці, 14 липня, в місті Фейфорд, що у Великій Британії, відкрилося одне з найвідоміших міжнародних авіаційних шоу – “The Royal International Air Tattoo-2017”. Для участі в ньому на Туманний Альбіон прибули й льотчики 831-ї бригади тактичної авіації, яка дислокується у Миргороді.
Делегацію Повітряних сил Збройних сил України очолив командувач генерал-полковник Сергій Дроздов. Цього року Україну на авіапоказі представили 2 літаки-винищувачі
Су-27 та військово-транспортний літак Іл-76. Прикметно, що момент прибуття 13 липня української делегації до Королівської авіаційної бази Бріз Нортон організатори дійства транслювали на своєму офіційному сайті в прямому ефірі. Віртуальними свідками урочистого моменту стали прихильники авіації з різних куточків Європи. Цікаво також, що гостей вітали й зустрічали на діючому військовому аеродромі.
Ще напередодні шоу переможець багатьох міжнародних авіаційних показів полковник Олександр Оксанченко (831-ша бригада тактичної авіації) на бойовому літаку-винищувачі Су-27 заінтригував присутніх фрагментами з демонстраційної програми, запланованої до виконання на 15 та 16 липня.
У день відкриття авіапоказу інженерно-технічна служба 831-ї бригади тактичної авіації повітряного командування “Центр” Повітряних сил Збройних сил України готувала крилаті машини до статичного та динамічного показів, а льотчики тренувалися перед виступами, щоб якнайвіртуозніше продемонструвати фігури вищого пілотажу.
Участь у шоу взяли пілоти з понад 20 країн світу. У заключний день дійства, 16 липня, о 17.30 за місцевим (о 19.30 за київським) часом у небо вчергове піднявся Олександр Оксанченко. І організатори, і гості авіапоказу назвали його пілотажну програму фантастичною.

Вікторія Корнєва
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.