Інформаційний кур’єр

На балансі Управління капбудівництва Полтавської ОДА обліковуються об’єкти незавершеного будівництва в Полтавській області на 294 296,8 тисячі гривень. Управління вирішуватиме їхню подальшу долю. Про це йшлося на черговій апаратній нараді у Полтавській ОДА.
– Одне з проблемних питань – довгобуди та об’єкти, в яких на даний час немає потреби. Їхня документація не відповідає будівельним нормам. Серед них є забудови, які пропонувалися до списання, – наголосив на проблемі начальник УКБ ОДА Тимофій Голбан.
Складність визначення подальшої долі таких незавершених об’єктів – у їхньому занедбаному стані. На них потрібно близько 204 607,39 тисячі гривень фінансування.
Мова йде про будівництво полігонів твердих побутових відходів у Великій Багачці та Оржиці. Також у 1994 році в селі Ївженки Пирятинського району розпочали будівництво газопроводу високого тиску до санаторію «Удай». Роботи припинили у 1997-му. А у Пирятині у 1994 році припинили будівництво котельні, яка нині зруйнована.
УКБ активно веде роботи з будівництва протитуберкульозного диспансеру на 350 ліжок у Супрунівці. Триває реконструкція Полтавського обласного клінічного кардіологічного диспансеру та корпусу інтервенційної кардіології та реабілітації у Полтаві. Крім цих забудов, у яких немає проблем із фінансуванням, є й такі, що потребують виділення коштів, щоб ввести їх в експлуатацію.
***
У Полтавській дитячій музичній школі № 1 імені Платона Майбороди відбувся Всеукраїнський відкритий фестиваль-конкурс гри на духових та ударних інструментах «Полтавська битва». Майже 400 юних музикантів із десятка регіонів країни показали свої творчі здібності. Оцінювали їхні виступи заслужені артисти України та викладачі провідних мистецьких навчальних закладів. Участь у конкурсі для дітей була безкоштовною.
Окрім насиченої концертної програми, всі конкурсанти мали змогу взяти участь у майстер-класах та зіграти разом зі знаними музикантами. Володарями Гран-прі та дипломантами в різних номінаціях стали вихованці профільних навчальних закладів із різних міст України. В тому числі і юні полтавці.
***
«Гуляй, село, щоб всім весело було, щоб ще краще село розцвіло» – під таким гаслом у Вилах Лубенського району відсвяткували День села.
Тарандинцівський сільський голова Анатолій Тітенко розповів про позитивні зміни, що відбулися в минулому році за участю мешканців, які прагнуть, щоб їхнє село жило і розцвітало. І в нинішньому році справ чимало: заплановано перекрити дах у дитсадку, облаштувати центральний вхід Будинку культури, встановити спортивний майданчик зі штучним покриттям. Докладаються зусилля для ремонту доріг, благоустрою.
Під час концертної програми було відзначено сім’ї з немовлятами, багатодітні родини, подружжя-ювіляри, іменинників, активних учасників громадських заходів.
***
Тележурналістка «Лтави» Інна Дідик стала однією з п’яти лауреатів літературно-мистецької премії імені Олени Пчілки. Відзнаку одержала за документальний фільм «Стежками Лесі Українки».
Премія заснована 1991 року Національним видавництвом дитячої літератури «Веселка» при підтримці гадяцьких райдержадміністрації, районної та міської рад. Уперше за 25 років премією відзначили автора й режисера документального фільму. Журі з присудження відзнаки акцентувало на особистому внеску письменниці й журналістки Інни Дідик у розвиток гадяцької громади, широку популяризацію життя і творчості Лесі Українки, Олени Пчілки, Михайла Драгоманова.
***
У хорватському містечку Селіне стартував перший міжнародний екологічний табір «Зелен світ», організований УГКУ.
Табір проводиться як екологічна формація у середовищі відпочинку в європейському природному оазисі. Участь у ньому беруть переважно студенти.
Понад 20 молодих людей не лише разом відпочивають і спілкуються, а й беруть участь у творчих акціях. Серед них – волонтери БФ «Карітас Полтава-Всесвіт» Владислав Кусик та Аліна Гобона.
– Коли ми називаємося християнами, то повинні також розуміти свою відповідальність за природу. Екологічно чистий і відповідальний стиль життя – це невід’ємна частина християнської віри у Бога Творця, – вважає Аліна Гобона. n

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.