Відпочинок із дітьми

Плануючи виїзд з дітьми на природу, річку чи море, дорослим треба завчасно подбати про те, щоб дитина була захищена від сонця, небезпечних комах, отруєнь, перегрівання чи переохолодження.
1. Транспорт
Якщо ви вирішили їхати автівкою, дитині до 12 років краще мандрувати в автокріслі. Воно має бути надійно закріплене у машині та зручне.
2. Захист від сонця
На природі або на пляжі обов’язково одягніть на малюка шапочку, кепку чи панамку. Також не можна забувати про використання сонцезахисних спреїв.
3. Захист від комах
Від комарів, інших небезпечних комах врятує правильний одяг – сорочка чи кофтинка з довгими рукавами, штани, закрите взуття. Не варто нехтувати спреями та кремами від комарів.
4. Продукти
На пікнік можна брати лише перевірені продукти, які не викличуть алергії у дітей і не зіпсуються в поході.
5. Аптечка
На природі треба подбати про те, щоб поряд завжди була аптечка. Про всяк випадок прихопіть ліки від отруєння, алергії, головного болю, температури.
6. Речі
Візьміть з собою на відпочинок: зручний дитячий одяг залежно від погоди, кілька пар взуття із застібками; набір посуду, яким зазвичай користується малюк; дитячу парфумерію: креми, шампуні; речі для розваг: іграшки, компактні ігри, книжку, розмальовки, олівці, приладдя для спортивного дозвілля тощо; речі для пляжу, надувні іграшки.
7. Далекі подорожі
Щоб підготувати малюка до тривалої їзди в поїзді, автобусі чи літаку, заздалегідь розкажіть, як цікаво буде в дорозі. Постарайтеся спрямувати увагу дитини на пейзаж за вікном, щоб уникнути монотонності від довгого сидіння. Продумайте перебування в транспорті по годинах, візьміть усе, що дитина любить, аби вона не нудьгувала. Перед дорогою не перегодовуйте малюка.
8. Клімат і навантаження
Різко змінювати клімат, від’їжджаючи у відпустку, якщо у вас є маленька дитина, не рекомендується. Малюкам до 3-х років краще підійде відпочинок у своїй місцевості, на природі, дошкільнятам корисне морське повітря. У 7–8 років дитині буде цікаво поїхати в екскурсійний тур містами. Правда, спершу довге ходіння може стомлювати.
Батьки, пам’ятайте: акліматизація дитини на морі триває приблизно 8–10 днів, тому їхати на тиждень не варто, найоптимальніший термін – 15–20 днів. Після того, як організм дитини звикне, чисте морське повітря, сонечко і вода позитивно впливатимуть на малюка.

Підготувала Анна ДОРОШЕНКО.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.