Бабусина ласка, дідусева казка…

Якось почула передачу про виховання маленьких дітей в одній зі східних країн. Найкращими вихователями визнані дідусі й бабусі. Аргументами тут є велика любов до онуків, терпіння, увага і незайнятість на роботі. Рідних тата й маму можна зрозуміти – треба ставати на ноги, заробляти гроші, купувати житло, одягати-годувати дітей. А життя не для всіх складається вдало.
Батьки знервовані, справ і проблем багато, діти відходять на задній план. Щоб не заважали, найпростіше ввімкнути мультики. А про що ті мультики – невідомо. Але треба бути уважними, адже часто передачі, фільми, мультфільми несуть дітям негатив. Як і чим граються малята, такими будуть їхні заняття і в майбутньому дорослому житті. А бабуся та дідусь і час завжди знайдуть, і разом з онуками мультики подивляться, книжечку почитають, погуляють чи пограються…
І старшим, і молодим треба частіше вислуховувати дитину, яка росте в сім’ї, цікавитись її справами: що почула, про що дізналася в дитсадочку, школі, на прогулянці… Дідусі й бабусі тут – незамінні помічники!
Світлана ПАНАСЕНКО,
бабуся.
м. Полтава.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.