Відбулася конференція з питань електронного врядування

У Полтавській ОДА відбулася конференція з питань електронного врядування в органах виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємствах та організаціях.
Учасники конференції були поінформовані про реалізацію Указу Президента України “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”. Також обговорили питання впровадження Єдиної системи електронного документообігу.
– На Полтавщині процес електронного урядування триває з кінця 2016-го, – зазначив заступник голови – керівник апарату ОДА Микола Білокінь. – Ми вже його запустили, працюємо. І в облдержадміністрації, і в обласній раді обмінюємося документами в електронному вигляді. Це легше, швидше, доступніше та корисніше. Але нам потрібно, щоб уся область була охоплена цією системою, і ми могли б чітко і конструктивно працювати.
– Сьогодні спецслужби різних країн, зокрема Росії, отримали можливість без будь-яких обмежень використовувати соцмережі, пошукові та поштові сервіси, програмне забезпечення. Як для поширення, так і для збору інформації, яку в подальшому використовують проти країни, де ведуть збір даних. Спецслужби РФ мають доступ до всіх даних, що обробляються чи передаються за допомогою інтернет-ресурсів, сервери яких розташовані на території країни-агресора, – зазначив представник Управління СБУ в Полтавській області Євген Пархомов. – Тому, враховуючи агресивну політику сусідньої країни, Президент України своїм Указом ввів у дію рішення РНБО про застосування спеціальних обмежень.
Нині усі інтернет-провайдери регіону заблокували доступ до відповідних ресурсів. Але російські компанії постійно розробляють програми, що дозволяють уникати зазначених блокувань. Тож наразі держслужбовців та посадовців закликають не використовувати такі технології та відповідально ставитися до роботи в мережі.

(За матеріалами прес-служби облдержадміністрації).

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.