“Нафтогаз” має що запропонувати Полтавщині

З  робочою поїздкою Полтаву відвідали голова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв та голова правління ПАТ “Укргазвидобування” Олег Прохоренко. Відбулася нарада з представниками Полтавського кластера підприємств, в ході якої керівники поінформували про реформування компанії, яка набуває динамічного розвитку, подальші перспективи. З питань погодження на отримання ліцензій на розвідку і добуток вуглеводнів Андрій Коболєв та Олег Прохоренко зустрілися з головою обласної ради Олександром Біленьким та першим заступником голови обласної державної адміністрації Андрієм Пісоцьким.
На прес-конференції керівники галузі підбили підсумки перебування на Полтавщині. Зокрема зазначалося, що протягом останніх двох років жодна ліцензія на нові родовища нафти і газу не була погоджена обласною радою. Це дуже непокоїть, бо, за словами учасників прес-конференції, вже наступного року бюджет області отримав би додатково щонайменше 100 мільйонів гривень. Згідно з перспективними планами область до 2020 року отримала б близько мільярда гривень інвестицій, а це – нове сучасне обладнання та технології, додаткові робочі місця, відрахування до бюджету, зростання видобутку та енергонезалежності України.
У разі відсутності порозуміння інвестиції підуть в інші регіони. “Нафтогаз” – державна компанія і може діяти лише в рамках закону. Окрім п’ятивідсоткових відрахувань з ренти до бюджету, компанія готова брати участь у локальних соціальних проектах.
ПАТ “Укргазвидобування” – найбільший видобувник вуглеводнів в Україні, і підприємству є що запропонувати Полтавщині, запевнили керівники. Вони погодилися з наявністю екологічних проблем. Але ці проблеми назрівали десятиліттями. Нині ж з реформуванням діяльності компанії, впровадженням кращих світових стандартів та технологій є можливість зберегти довкілля та ліквідувати недоліки попереднього періоду.

Віктор КІКОТЬ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.