Повертаються лицарі на Хортицю

І  за день не переповісти, скільки вражень привезли із захоплюючої мандрівки в лицарську українську минувшину, непереможний дух якої зберігає Національний заповідник “Хортиця”, юні полтавські козаки та джури. Це кращі вихованці Полтавської школи-інтернату №2, де діє загін козачат імені Івана Сірка, та їхні старші товариші з козацького корпусу Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка.
Разом з отаманом Козацького гвардійського корпусу Полтавщини Миколою Ревекою екскурсанти занурилися в майстерно інсценований на Хортиці побут українських лицарів, дізналися цікавинки про місцевий скіфський курган, надивувалися кінному театру та, власне, відчули себе справжніми нащадками славного українського воїнства. Опікувалися гостями голова координаційної ради з питань козацтва Запорізької облдержадміністрації Дмитро Сухінін та голова Ради отаманів Міжнародної спілки козацтва “Запорізька Січ” Володимир Лютий.
Після мандрівки легендарним островом полтавці продовжили знайомство із Запоріжжям і відвідали два унікальних музеї техніки – при АТ “Мотор Січ” та “Фаетон”, побували в приватному музеї зброї. Спогадів вистачить надовго. Вони – ніби символічний міст із колиски нашої вольниці в час сьогоднішній і в душу кожного, кому дорогі.

Вікторія КОРНЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.