Велике спортивне свято

–Руку вперед тягни! Зараз паличку хапатимеш! Не виходь уперед назустріч. Тягни руку! – підказує тренер на одному з етапів юній спортсменці. Вона ось-ось перейме естафету у свого партнера по команді, який уже наближається. Поруч із нею – кілька дівчат, які теж готуються, очікуючи нарешті взяти естафетну паличку й чимдуж помчати далі…

Це один з епізодів легкоатлетичної естафети, уже 69-ї за ліком, на призи “Зорі Полтавщини”. Вона відбулася 11 травня в обласному центрі. Спортивне дійство приурочили до 72-ї річниці Великої Перемоги та 179-ї річниці нашого видання. В естафеті взяли участь близько 700 юних спортсменів – вихованців місцевих шкіл, профтехучилищ, технікумів, коледжів і вишів.
Розпочалося змагання виконанням Державного Гімну України. Привітали учасників спортивного свята та побажали їм перемоги заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради Юлія Приходько, член редакційної колегії “Зорі Полтавщини” Віктор Кікоть, заслужений тренер України Іван Глушко.

Момент змагань.

– На мою думку, ця естафета – велике спортивне свято. Особливо приємно, що вона традиційна, багаторічна, проводиться вже майже сім десятиліть. Мої вихованці брали у змаганнях участь. Вигравали, виборювали призові місця. Деякі з них згодом вийшли на орбіту світового рівня, стали заслуженими майстрами, майстрами спорту міжнародного класу. Але все починалося звідси, з ось таких змагань, як зараз. Це потрібний і важливий досвід, не лише з точки зору спортивних здобутків, а й з огляду на користь для здоров’я. Заняття спортом дисциплінують, віднаджують від шкідливих звичок, роблять витривалішим, сильнішим, виховують силу волі, – розповів Іван Тимофійович Глушко.
Найбільшим за кількістю учасників став забіг молодших школярів (до 8-го класу включно). Перемогу в ньому здобула команда гімназії №31. Другими прийшли учні гімназії №33, а третіми фінішували юні легкоатлети ЗОШ І–ІІІ ступенів №5. Старші школярі місця розподілили так: перше – гімназія №33, друге – ЗОШ І–ІІІ ступенів №34, третє – ЗОШ І–ІІІ ступенів №9.

Команда гімназії №33 під час урочистого відкриття естафети.

Переможцями серед профтехучилищ стали вихованки професійного ліцею. У забігу коледжів і технікумів першими до фінішу прийшли бігуни політехнічного коледжу, а призерами відповідно стали команди кооперативного технікуму та коледжу нафти і газу. Студенти вишів місця розподілили так, як і минулоріч: третіми дісталися фінішу спортсмени Української медичної стоматологічної академії, другими прийшли вихованці Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка. Найкращий час показали і третій рік поспіль стали абсолютними переможцями естафети легкоатлети Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка.
– Кожен старався, як міг. Проявив себе з кращого боку, і це дало такий хороший результат. Відчуваємо смак перемоги, – поділився враженнями тренер команди ПНТУ з легкої атлетики Олександр Омельяненко.
Переможці та призери спортивного свята отримали грамоти від міськвиконкому. Зоряни вручили юним бігунам цінні подарунки.
– Естафету справді люблять юні спортсмени, їхні наставники, уболівальники. Вона триває з 1949 року. Традиційно відбувається до Дня Перемоги. Колектив “Зорі Полтавщини” готує цікаві й корисні подарунки, пов’язані зі спортом та туризмом, – зазначила директор міського центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” Оксана Назаренко. – Ми закликаємо людей займатися легкою атлетикою, яка, до слова, є найпопулярнішим видом спорту не тільки серед молоді, а й серед представників інших вікових категорій.
Колектив газети висловлює щиру подяку за допомогу в проведенні естафети управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому, Полтавському обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, лікарю обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру Людмилі Понежі, водієві Леоніду Каплатому, підрозділам міського відділу головного управління Національної поліції в Полтавській області та управління патрульної поліції в Полтаві департаменту патрульної поліції Національної поліції України, а також звукорежисеру Олександру Тихоступу за аудіозабезпечення спортивного свята. За інформаційну підтримку естафети дякуємо нашим колегам філії ПАТ НСТУ “Полтавська регіональна дирекція “Лтава” і телестудії “Місто”.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.