Мандрівні й працелюбні Качури із Трудолюба

З  родиною Качурів із села Трудолюб Миргородського району ми познайомилися на обласному фестивалі “Мама, тато, я – спортивна сім’я”. Команда вирізнялася оригінальною формою з написаними прізвищем, назвою села та його емблемою на футболках.
– Самі зробили собі таку форму, бо пишаємося своїм селом, – посміхається мама, Людмила Михайлівна. – Часто беремо участь у різних змаганнях, то возимо з собою герб і прапор нашого села. Школа вела дослідження і розробку символіки.
Цікаву назву мальовничому селу подарував його засновник, дослідник старовини, етнограф, агроном і лісівник Василь Ломиківський. Відтоді жителі своєю працею підтверджують, що вони справді працелюби.
Людмила Михайлівна працює в Трудолюбівській ЗОШ 1–3 ступенів, вчителька історії і початкових класів. Тато, Микола Миколайович, – приватний підприємець, має магазин у Миргороді, виготовляє і продає ключі, замки, інші потрібні для домашнього вжитку речі. І сам – майстер на всі руки. Познайомилися Микола й Людмила завдяки спільному захопленню. Обоє брали учать у змаганнях з техніки пішохідного туризму. Тепер спортивно-туристична сімейна команда збільшилася.
Людмила і Микола виховують трьох дітей – 13-річного Назара, 8-річну Іванну (саме вона виступала разом із батьками на сімейних стартах у Полтаві) та 5-річну Богдану.
Старший, Максим, син Миколи від першого шлюбу, – дорослий.
– Сину 24 роки, служить у зоні проведення АТО. Був мобілізований у 2015 році, потім залишився за контрактом, лейтенант, – говорить батько. – Має вищу освіту, закінчив свого часу військову кафедру, працював у банку в Полтаві. Він завзятіший турист, ніж тато. Раніше я, теж педагог за освітою, працював із дітьми на Миргородськй станції юних туристів, до речі, одній із перших в Україні. Там була хороша команда з пішохідного туризму, син у шкільні роки займався в гуртках, неодноразовий чемпіон області. Навіть і тепер, коли приїздив у короткотермінову відпустку, брав участь у змаганнях. Троє молодших у нас – танцюристи, займаються в колективі “Променад” у Миргороді. До міста їздити зовсім близько, сполучення зручне. Назар ще й шахіст, батька вже обіграє за шаховою дошкою, – гордиться глава родини.
Сім’я Качурів любить активний відпочинок. Тато – лижник зі стажем – вчить дітей змалку стояти на лижах. Усі разом беруть участь у спортивних подіях у школі, селі, районі.
– Ми – подорожуюча родина, мандруємо влітку з палатками, – продовжує мама. – Завантажуємо в машину речі, беремо невеликий газовий балон для приготування їжі та їдемо до моря, шукаємо пляжі для автотуристів на Азовському узбережжі між Кирилівкою і Бердянськом Запорізької області. Готелі – то не для нас…
Свій дім, домашня живність, квіти, великий город – турбот у родини вистачає. Особливо, звісно, у мами – треба дати лад чималому сімейству, господарству.
– Любимо позитивні емоції, нові відчуття, нові місця і прагнемо багато встигнути, – говорить мама.
– Участь у сімейних заходах зближує, надає наснаги. Що може бути кращим, ніж коли вся сім’я разом?.. – підсумовує батько.
Тож злагоди їм у родині й вдалого нового туристичного сезону.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.