“Поетична ялинка” об’єднала митців

Любляча мама й бабуся, надійний тил чоловіка-офіцера, поетеса, фахівець бібліотечної справи і фотограф… Так можна охарактеризувати полтавку Галину Вовченко. Галина Василівна створила й реалізувала на теренах області проект, який об’єднав багатьох талановитих людей різного віку.
Реалізовувався проект у селах, райцентрах і містах Полтавщини нинішньої зими. Це потребувало виїздів творчих десантів у глибинку. Помічником Галині Василівні став чоловік, який кермував автомобілем. Провести низку заходів проекту  “Поетична ялинка” ентузіасти прагнули до приходу року Півня за східним календарем, який настав 28 січня.
“Поетична ялинка” об’єднала поетів, співаків, музикантів, які провели своїм коштом низку концертів у віддалених селах краю. А починалося все з буденної  ситуації.
– Коли в позаминулому році перед новорічним святом дочка попросила мене поняньчити внуків, подумала: “Давненько в мене вже не було свята на Новий рік”, – розповідає Галина Василівна. – Тоді захотілося придумати щось оригінальне собі й людям.
“Поетичні ялинки”, організовані Галиною Вовченко, відбулися в територіальних центрах і підрозділах соціального обслуговування інвалідів та людей похилого віку в Диканьці, Карлівці, Подільському районі Полтави, селах Варварівка і Федорівка Карлівського району, Полтавському медичному коледжі, в бібліотеці-філії №7 Полтавської міської ЦБС.
Активну участь у “Поетичних ялинках” взяли також молода поетеса Маргарита Олійник-Локай з Миргорода, поетеса, художниця і майстер витинанки Тетяна Ваценко з Полтави, співак-бард Олексій Онуфрієнко та вокалістка Віра Мотчана з Полтави. Долучилися до проекту поетеса Наталія Дорогавцева з села Устивиця Великобагачанського району, поети Володимир Прислонський із Зінькова та Володимир Слєпцов з Карлівки, Іван Нечитайло з Диканьки, фотохудожник Володимир Коротков з Полтави та інші.
Галина Вовченко, крім своїх поетичних збірок для дорослих і дітей, презентувала на творчих зустрічах у рамках “Поетичної ялинки” створену нею книгу, видану в полтавському видавництві “Дивосвіт”, “Поетичний календар” на 2017–2018 роки з авторськими віршами і фотоілюстраціями.
У Галини Василівни та Віктора Андрійовича Вовченків двоє дітей і троє онуків. Дочка Вікторія – лікар обласного перинатального центру, син Андрій, як і батько, – військовий, служить у Бердянську. Щасливе подружжя має онуків: Дмитрика, Ангеліну і Яну.
Хай Бог дає родині щастя, а пані Галині – ще й невичерпного творчого натхнення, нових цікавих ідей.

Наталія ЖОВНІР
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.