КрАЗ поліпшить добробут мешканців міста Броди

Нещодавно ПАТ “АвтоКрАЗ” відвантажив на Львівщину черговий комунальний автомобіль, виготовлений згідно з  виграним у 2016 році тендером. Місце призначення – Бродівська міська рада, яка закупила нову техніку переважно за кошти екологічного фонду обласного бюджету.
Бродівські комунальники з допомогою водія-випробувача “КрАЗа” вже встигли проінспектувати новий сміттєвоз. Автомобіль призначений для збору твердих побутових відходів із стандартних контейнерів у кузов, їх ущільнення, транспортування та механізованого розвантаження в місцях утилізації.
Спецнадбудова базується на двовісному шасі КрАЗ-5401Н2 екологічного класу Євро-5. Це – універсальне шасі з високоергономічною кабіною, максимально уніфіковане і адаптоване під різні силові установки та спецнадбудови, дуже маневрене, із мінімальним радіусом повороту – 8,5 метра. Наразі воно – одне із найпопулярніших серед комунальників і машзаводів країни. На аналогічних вже встановлено мулососне, вакуумно-прибиральне, сміттєвозне, снігоочисне та інші обладнання для прибирання, ізотермічний фургон. Конструктивно на шасі КрАЗ-5401Н2 передбачено монтаж понад 30 спецнадбудов масою до 10 тонн для застосування в міському циклі.
Спецобладнання виготовлено кременчуцькою виробничою компанією “Віва”. Об’єм бункера – 18 кубометрів, завантаження – близько 6 тонн відходів. Крім сміттєвозного, на прохання замовника, до комплектації спецмашини входить інші навісні агрегати: відвал для прибирання снігу із шириною оброблюваної зони проїжджої частини 3 м та змінний грейферний захват, призначений для ліквідації стихійних звалищ, із шириною розкриття захвату грейферного ковша 1,2 метра та об’ємом 0, 75 метра кубічного.
Міський голова Бродів Анатолій Белей зазначив, що востаннє для потреб міста купували у 2007 році сміттєвози “ГАЗ” російського виробництва, і ці машини постійно ламаються. Тож придбання сучасної вітчизняної техніки економічно обґрунтоване в усіх площинах: запчастини, пальне, кошти з обласного бюджету тощо. Придбання сміттєвоза українського виробника – заводу КрАЗ – це один із пунктів екологічної програми міськради, який вдалося успішно реалізувати. Міський голова зауважив, що за умови відповідної підтримки з обласного бюджету у 2017 році планується придбати ще один такий автомобіль.
Розширюючи модельний ряд новою перспективною технікою, АвтоКрАЗ планує забезпечити комунальні, дорожні, фермерські та агрогосподарства країни ефективними малотоннажними спеціальними автомобілями вітчизняного виробництва.

Діна СТЕГАНЦЕВА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.