Мужність на фронті, мужність на татамі

У  Кременчуці пройшов відкритий чемпіонат області з боротьби дзюдо, який став відбірковим перед чемпіонатом України. Змагання з нагоди Дня Злуки пройшли під егідою обласного управління сім’ї, молоді та спорту, а також Координаційної ради ГО учасників АТО Полтавщини, яку представляла Всеукраїнська спілка ветеранів “Братерство батальйону “Фенікс”.
…4 лютого 2015 року в бою під
с. Широкине поблизу Маріуполя загинув кременчужанин, сержант десантно-штурмової бригади батальйону “Фенікс” 79-ї окремої аеромобільної десантної бригади ЗСУ Богдан Васильович Гавеля. Спортивний захід був присвячений його світлій пам’яті та пам’яті десятків інших кременчужан, Героїв російсько-української війни, які поклали своє життя за цілісність і незалежність України.
У приміщенні Кременчуцької спеціалізованої школи-інтернату №21 зібралось близько півтори сотні юних борців-дзюдоїстів, хлопців та дівчат з Полтави, Горішніх Плавнів, Кременчука, Лохвиці, Великих Сорочинців, інших міст та селищ області, а також із Сум. Боротьба була запеклою, але справедливою – перемогу отримали найсильніші. При цьому кожен учасник вкотре здобував перемогу перш за все над собою, демонструючи неабиякі силу, волю, витримку.
Учасників привітали члени оргкомітету чемпіонату області – депутат обласної ради, голова ВСВ “Братерство батальйону “Фенікс”, доктор наук Петро Ворона, начальник управління сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Буцький і батько полеглого бійця-десантника Василь Гавеля. Допомогли в організації змагань співробітники управління сім’ї та молоді міста Олександр Мазур, Юрій Шаповал, а також адміністрація Кременчуцької спеціалізованої школи-інтернату І–ІІІ ступенів Полтавської обласної ради.
Від Координаційної ради ГО учасників АТО Полтавщини до шкільної бібліотеки передано книги про військові дії на сході України, у тому числі про події у Донецькому аеропорту та в Іловайську. Переможців змагань грамотами та медалями нагороджував Василь Миколайович Гавеля й учасники оргкомітету.
Побратими полеглого Героя відвідали місце його поховання та поклали квіти на могилу. Пам’ять про загиблих, їхні мужність і героїзм для нащадків стане постійним нагадуванням про віроломну російську агресію…
Координаційна рада громадської організації учасників АТО області щиро дякує суддям, тренерам та всім кременчужанам, які долучилися до проведення цього спортивного заходу на честь світлої пам’яті полеглих побратимів.

Василь ЦИГАН
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.