Феєрія дитячих талантів

Діти і молодь Полтавщини напередодні свята мали змогу показати свої таланти відразу в двох творчих площинах у стінах Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.В.Гоголя. Тут у фойє розгорнута виставка малюнків переможців обласного конкурсу “Герої сьогодення – очима дітей”, у якому взяли участь учні художніх шкіл, художніх відділень початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (шкіл естетичного виховання). Молодші й старші школярі нині не шукають своїх героїв у книжках і кінострічках, бо вони вже стали частиною їхнього життя, реальною історією сьогодення. Для них справжні герої – Небесна Сотня з Майдану, бійці з буремного сходу, волонтери і сама  Україна-мати. “Герої не вмирають!” – здається, цей лейтмотив об’єднує усі твори юних митців.
А на сцені театру до Дня Соборності відбувся святковий концерт дитячих та юнацьких танцювальних колективів з усієї області  “Україні присвячуємо свій полтавський танок”. Він почався із Державного Гімну України. Учасників концерту і глядачів привітав доктор філологічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, ректор Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка Микола Степаненко. Він повернувся у своєму натхненному слові до того історичного дня, з якого бере початок це знакове свято в духовному календарі української історії – День Соборності нашої держави, пройшов від нього до сьогодення, називаючи видатних провідників нації на цьому шляху з їхніми настановами, поетичними карбованими рядками часів минулих і вже нашого тривожного літопису з його революціями й Майданами, з московсько-українською війною, яку спостерігає світ, але не поспішає на допомогу. Але попри все, наголосив промовець, “ми будемо повік, і буде наша Україна Соборна!”
Мовою Терпсихори зовсім юні артисти й молоді виконавці говорили про красу рідного краю і духовні багатства усіх народностей, яких він єднає на цій землі, тож у програмі концерту були не лише українські, а й вірменські, єврейські, татарські, китайські таночки, циркові номери, які також близькі за своєю семантикою до хореографії.
Глядачі, переповнені емоціями, стоячи аплодували учасникам концерту.

Марія ВІТРИЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.