Практична площина партнерства

На Полтавщині з робочою поїздкою побував Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс. В облдержадміністрації поважного гостя приймали голова ОДА Валерій Головко, перший заступник голови обласної ради Євгеній Холод, перший заступник голови ОДА Андрій Пісоцький.
Валерій Головко зазначив, що Полтавщина відкрита до співпраці, а влада прагне не просто спілкуватися, а й перенести партнерство у практичну площину.
Юріс Пойканс оприлюднив кілька пропозицій і акцентував на можливості налагодження побратимських стосунків між містами Латвії та Полтавщини. Зокрема латвійське місто Цесіс може стати побратимом Полтави. Це місто динамічно розвивається, має багату історію. Цесіс активно залучає європейські інвестиції й готовий поділитися таким досвідом з українськими містами.
– Латвія має тісні стосунки з європейськими фінансовими інституціями і нині надзвичайно потужно допомагає Україні, – наголосив Валерій Головко. – Завдяки латвійським фахівцям ми удосконалюємо психологічну і медичну реабілітацію наших бійців. Ми вдячні вашій країні за це.
Під час ділової зустрічі наголошувалося, що Латвія має великий практичний досвід у створенні сільськогосподарських молочних кооперативів і готова поділитися ним з аграрною Полтавщиною. А ще свого часу прибалтійська країна мала таку ж проблему з експортом лісу-кругляку, яку має Україна нині. Були побоювання, що латвійці залишаться без лісів. Сьогодні Латвія пишається своїм досвідом збереження лісів, а деревообробна галузь (експорт готових виробів, а не сировини) входить у трійку топових галузей економіки.
Учасники зустрічі домовилися провести презентацію Полтавської області у бізнес-клубі, який діє при Посольстві Латвії в Україні. У подальших планах – презентація Полтавщини у Ризі.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.