Підсумки декомунізації на Полтавщині

У  нашій області на виконання Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки” в 2015 – 2016 роках перейменовано 52 населених пункти, 3815 об’єктів топоніміки у населених пунктах та демонтовано 312 пам’ятників, пам’ятних знаків. Їх повний перелік налічує 123 аркуші та знаходиться на сайті департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Водночас через ігнорування процесів декомунізації  окремими керівниками органів місцевого самоврядування, депутатами місцевих рад, керівниками приватних агрогосподарств не демонтованими залишаються 22 об’єкти: 15 – в Полтаві та 5 – в районах.
Юридичний відділ апарату облдержадміністрації, департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації неодноразово надсилали листи щодо демонтажу зазначених об’єктів до прокуратури Полтавської області, головного управління Національної поліції в Полтавській області, органів місцевого самоврядування для вжиття передбачених чинним законодавством заходів. Результатів реагування очікуємо.
Також звертаємося до активної громадськості з проханням допомогти органам місцевого самоврядування прибрати символіку комуністичного  тоталітарного режиму.

Вадим ШТЕФАН
Директор департаменту інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.