Німецький досвід – об’єднаним громадам Полтавщини

“Ключові аспекти просторового планування і розвитку. Німецький досвід і перспективи для України” – такою була тема інтерактивної лекції, яку для голів та фахівців об’єднаних територіальних громад, представників місцевого самоврядування області провів німецький експерт, професор, доктор Янош Бреннер.
Захід організовано департаментом економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОДА, спільно з експертами проекту “Підтримка реформи децентралізації в Україні”, що виконується Федеральною німецькою установою з міжнародного співробітництва (GIZ) за програмою
“U-LEAD з Європою: розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку”.
На актуальності використання німецького досвіду з просторового планування як важливого аспекту стратегічного планування розвитку об’єднаних територіальних громад наголосив перший заступник голови ОДА, депутат обласної ради Андрій Пісоцький.
До речі, протягом вересня цього року комісією ОДА з оцінки проектних заявок громад, у рамках реалізації проекту “Підтримка реформи децентралізації в Україні”, проведено оцінку 13 проектних заявок. За результатами конкурсу експертами GІZ відібрано 5 мікропроектів, кожен з яких отримає фінансову підтримку – 140 тисяч гривень.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.