“Першоцвіт” відкриває таланти

“Співай, як ми, співай з нами, співай краще нас” – девіз студії естрадної пісні “Першоцвіт”, яка діє на території Андріївської сільської ради Хорольського району і відзначила 12-річчя. Нещодавно вихованці з “Першоцвіту” виступили перед глядачами району зі звітним концертом, який проходив у рамках обласного конкурсу любительських об’єднань та клубів за інтересами “Таланти рідного краю”.
У 2004 році учитель музики Андріївської ЗОШ І–ІІІ ступенів Сергій Гаркавенко створив студію для творчо обдарованої юні. Перші її учасники – Ірина Семенюта, Віта Кузуб, Ліна Шпирна, Юлія Звірко, Юлія Силенко, Тая Шпирна та Геннадій Короленко – об’єдналися у два дитячих колективи з титульною назвою “Першоцвіт” та гурт “Свій стиль”. Із 2011 року на базі студії естрадної пісні розпочали працювати гурти “Кришталеві роси”, “Іриски”,  шоу-ансамбль “Дітлахи”, дуети “Нєпосєди” та “Мрія”.
Активно співпрацюючи з творчим центром заслуженої артистки України Наталії Май, фаховими викладачами дисциплін, діти здобули неоціненний досвід та знання. Колективи студії побували з концертами в багатьох селах сусідніх районів, вони – неодноразові призери і переможці районних та обласних конкурсів.
Прекрасно підготовлені виступи дітей керівником студії Сергієм Гаркавенком і художнім керівником Лесею Савченко чарують ровесників, батьків, рідних юних артистів, людей старшого покоління. Тому й не дивно, що до керівника студії “Першоцвіт” звернулися батьки дітей із сусідньої Петракіївської сільської ради. Так був створений гурт “Новий день”. Під час звітного концерту його учасники вперше в житті вийшли на районну сцену разом із танцювальним колективом Петракіївського НВК “Спалах”. Хореографічні композиції стали яскравим доповненням вокальних виступів. Аплодисменти глядачів викликали номери зведеного ансамблю “Краплинки”, де співають учні молодших класів з Андріївки і Петракіївки.
Загалом у студії “Першоцвіт” опановують пісенну майстерність майже 60 дітей.
Начальник відділу культури райдержадміністрації Ірина Гунько подякувала учасникам і керівнику “Першоцвіту” та висловила щирі сподівання на те, що студійці стануть переможцями обласного конкурсу “Таланти рідного краю”, адже кожний їхній виступ вартий визнання.

Сергій МІСЮРЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.