Непотрібних дітей немає

Щороку тисячі християнських церков у різних країнах спільно возносять молитви за дітей, які залишилися без батьківського піклування. Цього дня приділяється значна увага важливій суспільній проблемі – сирітству. На недільних богослужіннях звучать особливі слова молитви, проводяться зустрічі з прийомними сім’ями, які беруть на виховання знедолених дітей.
Метою Дня молитви за сиріт, що припадає на другу неділю листопада, є нагадування людям про Боже ставлення до таких дітей і визначення шляхів, яким чином можна їм допомогти. Лише активними діями люди можуть виконати Боже веління “зглянутися над сиротами” і “захистити сироту”. Проведення такого Дня у нашій країні – ініціатива Альянсу “Україна без сиріт”.
За даними дослідження Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби, проведеного спільно з громадською організацією “Україна без сиріт”, станом на початок нинішнього року функціонують 774 інтернатних заклади та установи соціального захисту дітей, у яких виховуються близько 104 тисяч дітей, при цьому із них лише близько 10 тисяч – сироти та позбавлені батьківського піклування, у всіх інших є батьки. Кожні 3 дні 250 дітей влаштовуються до закладів інституційного догляду, а кожна 35 дитина в Україні  – вихованець інтернатного закладу.
Альтернатива звичним дитбудинкам та інтернатам – прийомні сім’ї, сімейні дитячі будинки і наставництво – нова форма допомоги молодим людям адаптуватися до самостійного та суспільного життя.

Підготувала Ганна ЯЛОВЕГІНА.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.