Котелевські мелодії для гостей з Японії

Нещодавно Котелевську дитячу музичну школу відвідали гості з Японії – Макі Мідзуно, дружина котелевця Ігоря Даценка, та її мати Чіхару Мідзуно.
– Наші гості з країни, де сходить сонце, – надзвичайно талановиті й творчі особистості, – розповіла директор закладу, заслужений працівник культури України Валентина Шевченко. – Макі Мідзуно – піаністка-віртуоз світового рівня. Вона неодноразова переможниця різноманітних конкурсів і фестивалів у Японії, Європі. Свого часу закінчила Токійський університет, згодом поїхала в Європу. В столиці Австрії Відні пройшла курс навчання спочатку в приватній консерваторії, а згодом – і в університеті театрального мистецтва. Чіхару Мідзуно – власниця однієї з кращих приватних музичних шкіл у Японії, яка, до речі, має у цій країні більше шести філіалів. Крім того, вже близько 30 років вона – член журі музичного конкурсу, учасниками якого є найталановитіші японські діти. Варто додати, що у цьому році Чіхару вирішила започаткувати міжнародний азійський конкурс імені Бетховена, є його ініціатором і організатором.
Гості з Японії, завітавши в Україну, поставили собі за мету дізнатись про особливості системи позашкільної музичної освіти, зокрема на прикладі Котелевської дитячої музичної школи. Там відбулись тепла зустріч із колективом викладачів, цікавий і змістовний діалог, обмін досвідом навчання дітей того чи іншого виду мистецтва. Оглянувши кабінети закладу, Макі та Чіхару відзначили їх чудове естетичне оформлення, охайність і затишок. Звичайно, їм дуже хотілось побачити рівень виконавської майстерності дітей, які навчаються в школі. Її продемонстрували дует юних піаністок у складі Юлії Голенко та Ліни Печеник, піаністка Оля Власенко, Катя Богачова (ксилофон) і соліст-вокаліст Гліб Ольговський. Від їхніх виступів Макі та Чіхару були просто у захваті! Вони наголосили, що хоч матеріально-технічна база українських музичних шкіл, зокрема котелевської, відчутно відрізняється від приватних японських, це не заважає досягати нашим дітям досить високої виконавської майстерності.
Чіхару Мідзуно розповіла, що прагне втілити на Полтавщині у наступному 2017 році, який, до слова, буде оголошений Роком Японії в Україні, концертний проект за участю низки японських вокалістів, хореографів, представників театрального мистецтва.

Анатолій ДЖЕРЕЛЕЙКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.