Дороги дорогі, а бездоріжжя ще дорожче

Ряд важливих питань життєзабезпечення області розглянули учасники розширеної апаратної наради у голови обласної державної адміністрації Валерія Головка за участю керівників структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, голів райдержадміністрацій та міських голів. Серед іншого йшлося про виконання Програми розвитку дорожнього господарства області. Тимчасово виконуюча обов’язки начальника управління інфраструктури і туризму ОДА Лариса Оніщук у своїй доповіді поінформувала, що  на рахунках сільських і селищних рад є майже 500 мільйонів гривень “вільних” коштів. На ремонт доріг у селах місцеві ради використовують усього 5–10 відсотків бюджету. Поточного року райони отримали на ремонт доріг 55 мільйонів гривень субвенції з обласного бюджету. За ці кошти мали б відремонтувати 225 об’єктів інфраструктури. З них 145 – це дороги загального користування. Проте не в усіх районах активно освоюють кошти.
Валерій Головко мав принципову розмову з керівниками ряду райдержадміністрацій. Окремі з них скаржилися на складну бюрократичну процедуру, ще не відпрацьований механізм, певні проблеми у співпраці зі службою автомобільних доріг та тендерними процедурами. Натомість голова ОДА порадив не шукати крайніх, бо відповідальні всі. Очільники районів – у першу чергу. Валерій Головко наполегливо рекомендував керівникам районів розробити довгострокові програми ремонту дорожньої інфраструктури. Насамперед передбачити ремонт доріг, що ведуть до закладів охорони здоров’я, освіти, інших важливих об’єктів соціальної сфери. Щодо тих районів, де ремонтні роботи найближчим часом так і не розпочнуть, то кошти рішенням сесії обласної ради буде перенаправлено у ті райони, де є проекти, експертні рішення, проведено тендери та розпочато ремонт.
(Нещодавно голова облдержадміністрації Валерій Головко проінспектував ремонт дороги Полтава– Олександрія. Репортаж про це буде надруковано у наступному номері “Зорі Полтавщини”).

Віктор КОСТЯНТИНІВ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.