Рекорди і дива “Солодкого Кременчука”

Днями було підбито підсумки проведення фестивалю “Солодкий Кременчук”, присвяченого відзначенню 445-річчю заснування наддніпрянського міста, і вручено подяки його найактивнішим та найкреативнішим учасникам. Зокрема підраховано, що протягом двох днів фестиваль  відвідало близько 100 тисяч кременчужан і гостей міста. Кременчук зумів довести, що він – не лише осередок промисловості, а й надзвичайно гостинний.
Загалом у фестивалі “Солодкий Кременчук” взяло участь понад 100 місцевих виробників смаколиків. Вони представили  майже 500 найменувань цукерок, тістечок, тортів, східних солодощів. Протягом двох днів фестивалю встановили чотири офіційно зареєстрованих рекорди України від виробника солодощів ТМ “Компанія “Лукас”. Першим із них став найбільший в Україні 3D фототорт. Солодку композицію у формі знаменитого крюківського мосту через Дніпро було зібрано із 70 сегментів. Її загальна вага – 1 тонна 102 кілограми!
Другим рекордом України, подарованим компанією “Лукас” кременчужанам з нагоди Дня міста, став гігантський торт “Наполеон”. Його товщина склала 11 520 шарів.
Третій рекорд – найбільша в Україні мозаїка, викладена з цукерок. Виконана вона була з п’яти видів солодощів від ТМ “Лукас”. Вага цього смачного шедевра склала 100 кілограмів. Представник Книги рекордів України, фіксуючи чергове досягнення кременчуцьких кондитерів, зауважив, що якість солодощів від компанії “Лукас” відповідає європейським стандартам. Кондитери підприємства встановили й ще один – позаплановий – рекорд, виготовивши величезні солодкі дерева, висота найменшого із яких – 1,3 метра.
Найбільша в місті солодка піца діаметром 1,25 метра, що була виготовлена кулінарами ресторанно-розважального комплексу “Паровоз Паб” із свіжих ягід, залитих італійським соусом, після презентації розійшлася на шматочки і була продегустована. А які ж солодощі без гарячого духмяного чаю?! Таким чином було встановлено ще один рекорд України – наймасовішого чаювання в рамках одного заходу. В ньому взяло участь майже 20,5 тисячі любителів тонізуючого напою, яким пригощала усіх бажаючих компанія “Соломія” ТМ “BATIK”.
Святкуючи, кременчужани не забули й про тих, хто найбільше потребує допомоги, – немовлят, які народилися із вадами. Щоб допомогти діткам, у Кременчуці була проведена Всеукраїнська акція “Пробіг із вірою в серці”. Кожен із 3,6 тисячі добровольців- кременчужан, які взяли участь у забігові, зробили свій фінансовий внесок. Загалом під час проведення акції було зібрано майже 54 тисячі гривень. Її організатор – виробник молочної продукції компанія “Данон” – вирішив збільшити грошовий фонд пробігу до 105 тисяч гривень. Зібрані кошти буде спрямовано на закупівлю медичної апаратури для міського пологового будинку.
Окрім того, на фестивалі “Солодкий Кременчук” збирали солодощі для українських воїнів АТО, які боронять цілісність нашої держави від ворогів. Смаколики вже відвезли на передову.
Не залишилися кременчужани й без подарунків і яскравих видовищ. Так, члени Спілки ковалів Полтавщини презентували місту-імениннику викуваний власноруч герб Кременчука, а компанія “Лукас” урочисто відкрила новий торгівельний комплекс і “патріотичний фонтан” із картою України в граніті. Скульптор Тетяна Гавриленко з Литви на запрошення ТМ “Лукас” привезла в місто, в якому народилася, яскраве пісочне шоу. Свої музично-феєричні виступи кременчужанам протягом двох днів дарували Ольга Полякова, “Клей Угрюмова”, радіо “П’ятниця”, ALEKSEEV та гурт “ТНМК”.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.