“Розкажу про Полтавщину” мовою Шекспіра

Обласний конкурс-квест юних перекладачів-екскурсоводів  “I will tell you about Poltava region” – “Я розкажу вам про Полтавщину” в рамках заходів Року англійської мови пройшов у юнацькій книгозбірні імені Олеся Гончара. Завдання такої творчої ініціативи для юнаків і дівчат юнацького віку – 14–21 року – популяризація англомовної книги та читання серед молоді, вдосконалення знання англійської, утвердження позитивного іміджу Батьківщини на міжнародному рівні, вміння розповісти про Полтавщину іноземним гостям, виявлення молодих екскурсоводів по рідному краю – знавців англійської мови.
Організаторами виступили обласна бібліотека для юнацтва імені Олеся Гончара та Центр вивчення іноземних мов “Статус” за підтримки управління культури обласної державної адміністрації.
Перший етап конкурсу проводили районні та міські бібліотеки. Його переможці надіслали на розгляд журі 18 письмових робіт. Для очного змагання приїхали восьмеро фіналістів: Валерія Земцова із Зінькова, Олена Стогній і Костянтин Докторов із Хорола, кременчужанка Дар’я Мещерякова, гадячанин Андрій Шелих, Діана Кондратенко із Гаркушинців Миргородського району, Анастасія Яблуновська з Іванівки Кобеляцького району та представниця Великої Багачки Анастасія Писаренко.
Завдання були не з легких: представити відеопрезентацію свого міста, району чи села англійською мовою, перекласти текст суперника, відповісти на запитання. На учасників чекали екскурсія бібліотекою та гра-квест, де вони мали за допомогою знайдених слів скласти афоризми відомих людей, провести невелику екскурсію визначеним відділом книгозбірні й тематичний огляд пропонованої англомовної літератури.
Знання та здібності юних екскурсоводів і знавців мови Шекспіра оцінювали викладачі вищих навчальних закладів, фахівці з туризму, бібліотечної справи.
Голова журі, заступник директора обласної бібліотеки для юнацтва імені Олеся Гончара з науково-бібліотечної роботи Світлана Сичова відзначила ґрунтовну підготовку школярів, показаний ними високий рівень знань про рідний край та знання англійської мови. Молоді люди отримали поради й рекомендації від викладачів, що стало для них дуже цінним, адже в майбутньому планують займатися англійською професійно.
Найкраще із завданнями впорались Дар’я Мещерякова, Олена Стогній, Костянтин Докторов, Андрій Шелих і Анастасія Писаренко. Переможці отримали подарунки й дипломи від управління культури ОДА, решта учасників – Подяки юнацької книгозбірні й заохочувальні призи.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.