Оновлена футбольна арена

Незадовго до Дня міста у Полтаві відкрили після реконструкції оновлений стадіон “Динамо”. Ця спортивна споруда веде свою історію з 20-х років минулого століття. На футбольній арені зросло чимало відомих футболістів: Горпинко, Євсєєв, Назарук, Стеценко, Бугаєвський, Маслов, Мармач, Войтенко, Шарій, Мелащенко; суддів республіканської категорії: Капустян, Надін, Чернявський, Романовський, Науменко, Самойлов, Карпусь, Горностаєв. Матчі проводилися на ґрунтовому газоні, віднині ж поле має професійне штучне покриття останнього покоління.
Оновлення стадіону відбулося завдяки Федерації футболу України, обласній державній адміністрації, обласній раді, міській раді, обласній федерації футболу, відзначалося під час офіційного відкриття. Арена адаптована для ігор професійних, любительських, дитячих команд.
На спортивне свято прибули почесні гості, які по червоній доріжці вийшли на оновлений стадіон: президент Федерації футболу України Андрій Павелко, перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко, голова обласної ради Олександр Біленький, перший заступник голови ОДА Андрій Пісоцький, міський голова Полтави Олександр Мамай, голова Федерації футболу Полтавської області, голова правління ПАТ “Полтавський завод медичного скла” Олександр Кудацький, народний депутат України Костянтин Іщейкін, заступник голови ФСТ “Динамо” Віктор Руденко, майстер спорту міжнародного класу, тренер молодіжної збірної України Олександр Мелащенко та інші.
– П’ять місяців тому ми відвідали цей стадіон, який тоді по-іншому виглядав, з колегами-депутатами з Бюджетного комітету Верховної Ради і з Олександром Кудацьким засмутилися, що в Полтаві немає стандартного штучного сучасного футбольного поля, – зазначив Андрій Павелко. – Ми тоді пообіцяли, що воно в місті буде. І бачимо, що проведена величезна робота. Вдячний усім, хто взяв участь у цій справі. ФФУ продовжуватиме й надалі програму будівництва та оновлення стадіонів і спортивних майданчиків. Наприкінці року ми плануємо відкрити в Бориспільському районі Київської області сучасний завод з виготовлення штучного покриття для того, щоб у кожному місті, районі, школі були сучасні поля, де гратимуть діти. І найголовніше: шанувальників спорту порадувала звістка про те, що керівництво УЄФА прийняло рішення про проведення фіналу Ліги чемпіонів 2018 року в нашій країні. Впевнений, що кращі футболісти, представники полтавського футболу, також будуть на цьому матчі.
На стадіоні повністю замінене покриття футбольного поля, оновилися глядацькі трибуни, адмініприміщення, з’явилися ложі для команд на протилежному боці поля, електронне табло, оновлені роздягальні та душові для спортсменів, система освітлення.
– Створення подібних спортивних об’єктів є надзвичайно важливою подією в житті міста, адже це додатковий майданчик для розвитку спортивних здібностей. За останні шість років кількість дітей, які займаються різними видами спорту, значно зросла: від 2700 дітей до понад 9 тисяч, – наголосив міський голова Полтави Олександр Мамай.
– Величезна подяка усім, хто долучився до створення сучасного, зручного стадіону. Тим людям, які працювали тут вдень та вночі, аби уже сьогодні наші молоді спортсмени мали змогу тут тренуватись та грати у футбол. Цей стадіон – не тільки місце для занять спортом, це – приклад того, що спільною працею можна досягти мети. На таких полях грають збірні Ісландії, Фінляндії, Австралії. Його можна експлуатувати 24 години на добу, – зазначив Олександр Кудацький.
Президент федерації футболу України Андрій Павелко вручив усім, хто допоміг здійснити реконструкцію стадіону, почесні відзнаки, а представникам спортивних футбольних шкіл – м’ячі.
Оновлений стадіон відповідає міжнародним стандартам. Тут проводитимуть чемпіонати районів і області, турніри ветеранів, дитячо-юнацькі змагання тощо. Будуть і комерційні матчі, адже стадіон потрібно підтримувати в належному стані. Реконструкцію проводили в рамках програми УЄФА “Хет-трик”. Загалом на реконструкцію спрямували близько 11 мільйонів гривень. Федерації футболу України та області виділили 7 мільйонів, 1,5 мільйона – обласна влада, 1 мільйон – міська.
– Обласна влада також зробила внесок у відкриття цього стадіону. Хочу зазначити, що цьогоріч на Полтавщині відкриваємо 8 спортивних майданчиків зі штучним покриттям, – підкреслив голова обласної ради Олександр Біленький.
Перший заступник голови ОДА Андрій Пісоцький наголосив, що в центрі міста з’явилася гарна футбольна перлина. І пообіцяв надалі робити все належне, щоб спортивна, транспортна інфраструктура поліпшувалася.
Почесні гості та юні футболісти розгорнули на полі великий прапор України. Полетіли у вересневе небо повітряні кульки, розфарбовані як футбольні м’ячі. Президент ФФУ та маленькі спортсмени забили перший символічний м’яч на оновленому стадіоні. Присутніх привітали музичними дарунками заслужені артисти України Олена Білоконь і Валерій Соколик. Після урочистого відкриття оновлена арена “Динамо” прийняла два матчі першості дитячо-юнацької футбольної ліги України серед 15- та 17-річних спортсменів.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.