Із обласного бюджету профінансують 10 проектів громадських організацій

Конкурсна комісія департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації минулого тижня розглянула пропозиції інститутів громадянського суспільства, на виконання яких передбачена фінансова підтримка з обласного бюджету. Керівники та представники громадських організацій, товариств, творчих спілок загалом відстоювали 17 проектів. Ішлося про майбутнє ОСББ, фестиваль документального кіно, підвищення конкурентоспроможності районних газет, енергонезалежність громад, велосипедний та медичний туризм, популяризацію електронних сервісів, реабілітацію учасників АТО, вшанування пам’яті видатних земляків, волонтерство тощо. За 5-бальною системою члени комісії оцінювали програми та проекти за чотирма критеріями, серед яких – значущість очікуваних результатів, ефективність використання бюджетних коштів, досвід діяльності в обраній царині, рівень кадрового та матеріально-технічного забезпечення, необхідного для реалізації розробленого проекту. Таким чином максимально можлива оцінка від 10 членів комісії – 200 балів, прохідний поріг для проекту – 100 балів.
Результати на черговому засіданні оголосив член комісії Олександр Отич. Два проекти із 17 не набрали прохідного балу. Найвищу оцінку – 173 бали – отримав проект “Сучасний медіасвіт як простір для творчості активної молоді” обласної організації Національної спілки письменників України. На другій сходинці – проект обласного осередку “Союзу організацій інвалідів України” “Прометей” – школа лідерів для людей з інвалідністю”. Третє місце (158 балів) посів проект із популяризації туристичного путівника “Іван Мазепа та українське козацтво у Полтавській битві”, розроблений ГО “Велополтава”. Загалом між десятьма переможцями 200 тисяч гривень бюджетних коштів розділили порівну. Термін реалізації складає три місяці, хоча деякі проекти уже втілюються завдяки фінансуванню з інших джерел.
Як зазначив директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вадим Штефан, наступний такий конкурс доцільно провести вже восени, щоб депутати обласної ради, приймаючи бюджет, знали, що саме заплановано до фінансування в наступному році. До речі, востаннє на ці цілі кошти спрямовувалися три роки тому.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.