На автодорогах контролюватимуть великогабаритні вантажівки

На одній із сесій обласної ради депутати виділили 55 мільйонів гривень у рамках проекту рішення “Про внесення змін до обласної Програми розвитку дорожнього господарства Полтавської області на 2016– 2018 роки”. Кошти мають освоїти до кінця року, спрямувавши їх на ремонт найпроблемніших автошляхів.
Щоб прискорити та проконтролювати цей процес, перший заступник голови ОДА Андрій Пісоцький провів дві наради. Перша стосувалася ремонту автомобільних доріг у Диканському районі. На іншу запросили усіх голів РДА.
Андрій Пісоцький разом із начальником Служби автомобільних доріг у Полтавській області Володимиром Трояновським, представниками районів обговорили освоєння коштів на ремонт доріг державного, обласного та місцевого значення.
– Стосовно Диканського району, то наразі уже відремонтовані дороги Суми–Полтава, Шишаки–Балясне, ремонт дороги Диканька–Решитилівка завершується. У Великій Рудці служба не зупиняє свою роботу, Диканька–Водна Балка, Диканька–Михайлівка– Стасі – тут теж працюємо, – зазначив Володимир Трояновський.
На нараді з головами РДА йшлося насамперед про вчасне та ефективне використання коштів. Також з’ясовували наявність проектних рішень на ремонт доріг, укладення в районах угод на виконання ремонтних робіт тощо. Андрій Пісоцький рекомендував представникам усіх районів внести до програми напрацювання стосовно ремонту доріг у 2017 році.
– Ви сьогодні уже бачите, які дороги слід ремонтувати. Ми до грудня маємо повністю збалансувати бюджет і знати всі наші видатки. Тому нам потрібні проекти, щоб включити їх у програму та прорахувати кошти. Наступного року докладу всіх зусиль, аби на ремонт доріг з обласного бюджету було виділено більше коштів, – наголосив він.
За результатами нарад усі райони області отримали відповідні доручення. Зокрема і щодо встановлення вагових комплексів на дорогах. Очільники районів мають подати маршрути, на яких, на їхню думку, доцільно встановити вагові комплекси, щоб контролювати вантажні перевезення та зберегти дороги від руйнувань.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.