“Відкритий світ” – для українців усього світу

У  Полтаві побувало подружжя американців українського походження. Володимир і Тамара Денисенки зустрілися із заступником голови облдержадміністрації Олегом Пруглом та провели прес-конференцію. Українці зі США розповіли про програму “Відкритий світ” та свою допомогу землякам.
– Відносини міст-побратимів Полтави та Ірондеквойта почалися в 1992 році. Міста Рочестер та Ірондеквойт розділяє адміністративна межа, але тамтешні українські громади разом долучилися до співпраці з Полтавщиною, – зазначила Тамара Денисенко. – Українці в цих містах проживають більше 100 років, це одна з найстарших громад Америки. Програма “Відкритий світ” започаткована у 1993 році. Її мета – обмін досвідом та думками між громадянами наших держав. До США приїжджали представники культури, освіти, адвокації. Також ми приймали ветеранів, сподіваюсь, що скоро ця програма стане доступною і для журналістів. У Рочестері багато українських сімей. Тому маємо можливість розселяти учасників програми до українців, що сприяє встановленню атмосфери довіри, – говорить Тамара Денисенко.
Під час прес-конференції вона розповіла про те, що хоче, аби Україна стала кращою, сильнішою. Минулоріч за програмою “Відкритий світ” США відвідали полтавські волонтери Олександра Сиротенко та Катерина Боняківська. Цьогоріч програма стосуватиметься роботи з ветеранами. Участь у ній візьме ветеран АТО, полтавець Олександр Алієв.
Прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини” передувала зустріч із заступником голови Полтавської ОДА Олегом Пруглом. Він щиро подякував гостям із далекої Америки за те, що навіть там, за океаном, їхні серця болять за Україну. Адже українська громада Ірондеквойта та Рочестера за ці роки чимало допомагала Полтаві. Коштом американських українців закуповувалися сучасне обладнання та інкубатори для виходжування недоношених немовлят. Тепер українці зі штату Нью-Йорк стали волонтерами. Вони закуповували та передавали в Україну аптечки стандарту НАТО, кровоспинні засоби, допомагали з ремонтом військової техніки, надавали кошти на придбання тепловізорів.
– Ми дякуємо за вашу підтримку, відчуваємо щирість, бажання бути поруч. Ми теж готові до подальшої співпраці. Один одному будемо допомагати і разом реалізуємо все заплановане, – наголосив Олег Пругло.
У подальших планах – перевести співпрацю, яка зароджувалася у рамках організації міст-побратимів, на рівень обласної влади.

Інна ДІДУХ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.