Чи відремонтують міст на в’їзді у Гадяч?

МІСТ через Псел на самому в’їзді до Гадяча зведений 1963 року і вже сім років є аварійним.
У 2009 році на ньому обмежили рух, зробили його одностороннім. Та це на сьогодні – не вирішення проблеми, говорить голова Гадяцької РДА Олексій Матюшенко:
– Основа центральної, п’ятої колони повністю розмита, й опора шляхопроводу ледве тримається. Тож коли мостом рухаються вантажівки, він просто ходить ходором.
– Однак де брати кошти на ремонт аварійного мосту, якщо залучати кошти з місцевих бюджетів сюди не можна, адже об’єкт на балансі Служби автодоріг? – бідкається Гадяцький міський голова Володимир Нестеренко. – Ми готові співфінансувати ремонтні роботи мосту. Та на це потрібно 45 мільйонів гривень – непідйомна сума для місцевих бюджетів!
Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький пояснює: до ремонту шляхопроводу необхідно залучити кошти державного бюджету.
– Разом із очільниками райдержадміністрації, райради, міським головою вирішили подавати проект на фінансування з Державного фонду регіонального розвитку і спільно його підтримувати. Крім того, на найближчій сесії обласної ради ми плануємо розподілити кошти, які надійшли до бюджету в результаті піврічного перевиконання. Це приблизно 113 мільйонів гривень, і левову частку грошей ми плануємо витратити, зокрема, і на ремонт доріг, – зазначив голова обласної ради.

Ігор СЕРЕДА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.