Полтавці мітингували проти підвищення тарифів

У літньої жінки на очах сльози:
– Так склалися обставини, що права на отримання субсидії я не маю. І тепер не уявляю, як буду виживати після початку опалювального сезону. Що робити?
Молодий чоловік запитує:
– Скажіть, де у Полтаві можна заробити таку зарплату, щоб після оплати комунальних витрат залишилося хоча б на повноцінне харчування для двох дітей?
Серед мітингувальників, що зібралися вранці у середу на площі перед адмінбудинком по вулиці Соборності, 45, у обласному центрі, – представники політичних партій, громадськості, влади, мешканці міста. Загалом близько сотні людей із прапорами, плакатами – як віддрукованими стандартно, так і написаними вдома на папері. “Європейським цінам – європейську зарплату”, “Ні! тарифному геноциду”, “Не робіть із нас жебраків”, “Зупиніть тарифний голокост” – майорить на транспарантах.
При спілкуванні з учасниками мітингу частина людей погоджуються, що підвищення цін – процес неминучий. Але такий разючий розрив між доходами й витратами принижує людську гідність. Як висловився один із пенсіонерів, олігархам, що нажили мільярди на газових схемах, дозволяють спокійно покинути територію країни, тоді як звичайним громадянам, на чиї плечі влада перекладає увесь тягар складних часів, діватися нікуди.
Кілька годин народ мітингував, ділився наболілим, навіть слухав геніальні вірші Тараса Шевченка про тих, хто “любить на братові шкуру, а не душу”. Написані наче про нас сьогоднішніх…

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.