Оздоровлення і відпочинок дітей

У  районах, де місцева влада та профспілки долучилися до фінансування літнього відпочинку дітей, путівка до табору коштуватиме батькам менше тисячі гривень. Нинішнього літа в оздоровчих закладах Полтавщини відпочинуть понад 66 тисяч дітлахів. Як повідомила під час апаратної наради в голови облдержадміністрації Валерія Головка начальник відділу у справах сім’ї та молоді ОДА Наталія Шкоденко, відпочиватиме малеча у 762 оздоровчих закладах різного типу і форм власності. З них 30 – позаміські табори. За рахунок коштів з місцевих бюджетів, профспілок та інших джерел фінансування у червні–серпні відпочинуть понад 46 тисяч дітей пільгових категорій, зокрема діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти учасників бойових дій та переселенців.
Голова ОДА Валерій Головко порушив проблему оздоровлення дітей з інвалідністю. Очільник області зауважив, що про якісний літній відпочинок дітей у наступному році потрібно думати заздалегідь. Він розкритикував роботу керівників районів, де на фінансування літнього відпочинку тільки збираються виділяти гроші на сесіях районних рад у липні, а то й у серпні.
– Ми маємо знати, до яких таборів є черги, а які взагалі не цікаві дітям. Маємо обговорити цю проблему, аби усунути недоліки й підготувати програму організації відпочинку дітей на наступний рік, – наголосив Валерій Головко.

Прес-служба облдержадміністрації

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.