Депутати Полтавщини – на п’ятому місці

У  Чорноморську Одеської області завершились ігри V Всеукраїнської спартакіади депутатів органів місцевого самоврядування. Форум був високого представницького рівня, зокрема делегації 6 областей очолювали голови обласних рад. Спортсмени змагались у п’яти видах спорту –  волейболі, футзалі, шахах, шашках та настільному тенісі. Полтавщину представляла команда з 22 спортсменів, яку сформували за результатами обласного етапу спартакіади. Неабияке спортивне протистояння відбувалось на футзальних і волейбольних майданчиках. Причому, за всіма правилами професійного спорту, не обійшлося і без травм. Так, у півфінальній дуелі з житомирською збірною травму отримав гравець основи полтавської волейбольної команди, депутат Оржицької районної ради Микола Чепа. Та незважаючи ні на поразку від житомирських депутатів, ні на травму гравця, полтавці не впали духом.
– За третє місце грали з рівненськими колегами, з якими вже зустрічались напередодні. Втрата гравця далася взнаки, але ми змогли перебудувати гру у захисті, результативніше грали в атаці. І вольова перемога у принциповій дуелі – за нами! 2:1 по партіях. Я вдячний усім гравцям збірної: Миколі Чепі, Олегу Коцару, Анатолію Обревку, Геннадію Сливі, Сергію Ужищенку, Юрію Часнику, Андрію Черепу, Івану Черепу за спільний вклад у нашу перемогу, – сказав капітан волейбольної збірної Полтавщини, голова обласної ради Олександр Біленький.
У решті дисциплін депутати Полтавщини також показали гідні результати. Футзалісти, зокрема і через ще одну травму – депутата Машівської селищної ради Олександра Ткаченка, посіли 10-те місце у розіграші. Така ж позиція – у полтавських шашистів.
– У змаганнях із шахів завдяки перемозі депутата Чутівської селищної ради Алли Щербини і третьому результату її колеги, депутата Горішньоплавненської міськради Тараса Зінченка, збірна області піднялась на перше загальнокомандне місце у цьому виді спорту. Порадували і тенісисти – депутат Кустолівської сільської ради Новосанжарського району Віктор Левченко і депутат Семенівської райради Тетяна Тарапунець вибороли третє загальнокомандне місце, – розповідає представник полтавської делегації, директор Полтавського ОЦФЗН «Спорт для всіх» Людмила Калаптуровська.
У підсумку збірна депутатів Полтавської області вперше посіла 5-те місце з 19 команд, які цьогоріч брали участь у V Всеукраїнській спартакіаді депутатів місцевих рад. Високий результат, якщо брати до уваги рівень конкурентів – у складі команд-переможниць виступали кандидати і майстри спорту в досить зіграних колективах. Минулого року це було 9-те місце з 10 можливих.
– Високий результат – не межа для нас. Ми побачили свої слабкі місця, будемо працювати над ними, зокрема розвивати зіграність наших футболістів, майстерність шашистів. І тренуватись далі, для того, щоб на наступній спартакіаді обов’язково перемогти саме у складі аматорської збірної, без залучення професіоналів, – підбив підсумки голова делегації Полтавської області, голова обласної ради Олександр Біленький.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.