Соціальна спрямованість бізнесу

Про тісну співпрацю у вирішенні соціальних проблем йшлося під час робочої поїздки голови обласної ради Олександра Біленького до Карлівського району. Разом з ним місцеві проблеми, зокрема  закладів освіти, вивчали депутати обласної ради Юрій Тимоха та Анатолій Кибка.
Соціально відповідальний бізнес давно став суспільною ознакою Карлівського району. Так, керівники підприємства “Ланна-Агро” у селі Ланна Юрій та Олександр Тимохи вже давно опікуються місцевою школою. “За останні п’ятнадцять років ми збудували новий корпус у школі, спортзал. Нині значні кошти витрачаємо на утримання покрівлі школи у належному стані. Але всі наші зусилля у цьому напрямку дають короткостроковий результат. Адже дах потрібно лагодити капітально, а це для нас непідйомна ноша”, – зазначив Юрій Тимоха.
Соціальна спрямованість бізнесу – один із наріжних каменів у діяльності і сільгосппідприємства “Докучаєвські чорноземи”. Директор підприємства Анатолій Кибка розповідає, що в залежності від сезону в садках і на плантаціях городини “Докучаєвських чорноземів” працює до 300 людей. “Інтенсивне садівництво – це хороший приклад бізнесу, що і рентабельний, і соціально спрямований. Сьогодні ми отримуємо по 60 кілограмів фруктів з дерева за сезон. Це триста тисяч гривень прибутку із садка площею 60 гектарів. Яка ще культура дасть такий прибуток? І це дає нам змогу опікуватися соціальною галуззю тих сіл, де підприємство веде господарську діяльність”, – зазначив Анатолій Кибка.
“Це добра практика – залучати місцевих підприємців до вирішення проблем громад. Показово, що бізнес бере участь у таких проектах. Влада області також не стоятиме осторонь. У консолідації з депутатами обласної ради плануємо відновити роботу програми “Шкільний дах”, щоб вирішити проблеми навчальних закладів області. Сьогодні ж окремо хочу подякувати підприємцям, які допомагають розв’язувати проблеми громад області”, – підсумував Олександр Біленький.

Ігор АНТОНЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.