Пленум обласної організації ветеранів

Учасники пленуму ради обласної ветеранської організації підбили підсумки роботи сьомого з’їзду Організації ветеранів України та намітили заходи з реалізації  його рішень.
Доповідач, голова ради, делегат з’їзду Віктор Тесля  підкреслив, що учасники Всеукраїнського форуму були дуже розчаровані тим, що на запрошення не прибули не лише керівники держави, а й навіть їхні представники. Між тим, представники влади почули б докори ветеранів щодо антинародної політики, антиконституційного скасування ветеранських пільг, ганебного податку на пенсії, колосального й необгрунтованого підвищення тарифів на комунальні послуги, неймовірної дорожнечі продуктів та ліків. З’їзд поставив вимоги відшукати кошти для відновлення безоплатного забезпечення ліками та медичного  обслуговування ветеранів, щомісячної 30-відсоткової надбавки до пенсій, призупинити ріст цін на комунальні послуги, відмінити податок із зароблених пенсій.
Ветерани не сприймають державної гуманітарної політики у зв’язку з законом про декомунізацію. Адже при цьому, на їхню думку, не тільки не враховуються заслуги старшого покоління, а й навіть думки жителів вулиць, міст, селищ, сіл. Учасники пленуму  затвердили першочергові заходи.  Зокрема – боротися за соціальний захист ветеранства, зупинення його тотального зубожіння. Через укладання колективних договорів потрібно налагоджувати співробітництво з владними структурами, забезпечивши залучення місцевих резервів і можливостей.
Не менш важливим перспективним завданням є зростання дієвості первинних ветеранських організацій.  Варто провести конкурс на  кращу первинну організацію, активніше висвітлювати ветеранське життя в засобах масової інформації, констатували учасники пленуму.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.