Проблеми соціальних закладів вирішуються спільно

Гуртожиток у передмісті Карлівки довгі роки міняв господаря. До 2012 року тут, з перемінним успіхом, мешкали робітники різних промислових підприємств. Згодом приміщення взяла на баланс Карлівська міська рада із цілком конкретними планами – створити медичний комплекс, до якого б увійшли амбулаторія сімейної медицини і помешкання для лікаря, який буде обслуговувати населення міста.
– Проект за цінами 2012 року коштував 2,1 мільйона гривень. Нині ціни значно зросли, і ми замовили переоцінку проекту. Фахівець, який у нас працює лікарем амбулаторії, – не місцева. Тому впровадження проекту допомогло б забезпечити громаду лікарем і підвищити якість надання медичних послуг, – розповідає головний лікар Карлівського ЦПМСД Людмила Терентьєва.
Питання забезпечення належної роботи у соціальних закладах стало чи не найголовнішим під час робочої поїздки до Карлівського району голови обласної ради Олександра Біленького.
– Сьогодні вихід у цих питаннях один – співфінансування і участь у грантових проектах. За умови співфінансування обласна рада обов’язково підставить плече цим проектам у рамках відповідних галузевих програм. Але потрібно активно використовувати ще два фінансових джерела. У вересні будуть затверджувати бюджетну резолюцію на рівні держави по перерозподілу коштів. Інший напрямок – конкурси проектів різного рівня. Лише за обласним конкурсом, який проводить обласна рада, громада може отримати до 600 тисяч гривень. Треба діяти. Це, як в лотереї: щоб виграти, треба хоча б квиток придбати, – сказав Олександр Біленький.
Під час робочої поїздки голова обласної ради відвідав навчальні заклади сіл Ланна і Варварівка. Всюди обговорювали одну і ту ж проблему – ремонти дахів.
– Я ініціюю відновлення дії програми “Шкільний дах” на рівні Полтавщини. За умови співфінансування обласного і місцевих бюджетів, допомоги активного бізнесу ми відновимо нормальну роботу шкіл, – наголосив голова обласної ради.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.