Назустріч потребам людей

“Наблизити якісні аптечні послуги до кожного полтавця” – під таким гаслом у Рибцях відкрили аптеку КП “Полтавафарм”. Цю подію презентували голова обласної ради Олександр Біленький, депутат обласної ради, виконувач обов’язків директора КП “Полтавафарм” Валерій Прядко, депутат обласної ради Руслан Рогов і Полтавський міський голова Олександр Мамай.
– За останні два роки на Полтавщині мережа “Полтавафарм” скоротилась на 10 аптечних закладів. Завдяки наполегливій роботі 2 аптеки сьогодні ми відкриваємо для потреб селян, і це серйозний результат. Це соціальні аптеки, у яких націнка на ліки буде складати 10–15 відсотків. Усі зароблені гроші ми використовуємо для впровадження соціальних проектів, підвищення соцстандартів, – розповідає Валерій Прядко.
Ще одну аптеку – в Опішнянській лікарні Зіньківського району – голова обласної ради Олександр Біленький відкрив разом з депутатами Людмилою Овчаренко, Валерієм Прядком та заступником голови облради Анатолієм Ханком. На черзі – відкриття аптеки у центрі селища. Вона буде забезпечувати потреби 7 тисяч місцевих мешканців.
– Усього в планах розширення мережі “Полтавафарм” – 10 нових аптечних закладів до кінця року в селах, які найбільше їх потребують, – зазначив Олександр Біленький. – Саме соціальна місія – визначальна у діяльності КП “Полтавафарм”. Сьогодні на базі цієї мережі ми впроваджуємо пільгові програми, зокрема для учасників АТО, ветеранів війни, які мають змогу придбати ліки за мінімальною 5-відсотковою аптечною націнкою. Ініціатива вже реалізується в Полтаві у аптеках № 2 та № 50, у аптеці “Ветеран” міста Кременчука. І ми рухаємось далі – з 1 червня запускаємо ці соціальні програми на базі аптек “Полтавафарм” у Кобеляках, Хоролі, Карлівці й Шишаках, – додав голова обласної ради.
– Дуже важливо, що мережа КП “Полтавафарм” не ставить собі на меті надприбутки. Не можна заробляти на здоров’ї пенсіонерів, учасників АТО, ветеранів. Це – перш за все соціально орієнтоване підприємство. І я переконаний, що саме такі аптеки повинні скласти сьогодні здорову конкуренцію комерційним аптекам, – сказав під час відкриття аптеки у селі Рибцях Полтавський міський голова Олександр Мамай.
Та чи не найголовніше – нові аптеки КП “Полтавафарм” вирішують проблему з оперативним забезпеченням сільського населення інсуліном та спецмедикаментами.
– У Опішні – 55 інсулінозалежних пацієнтів. Їм важко їздити за медикаментами до Зінькова. Тепер ми будемо виконувати програму із забезпечення інсуліном через аптечний пункт, а далі – через велику аптеку в центрі Опішні, під яку підшукуємо місце, – розповідає завідувачка Зіньківської центральної районної аптеки № 24 КП “Полтавафарм” Надія Василенко.
Наступний крок реформування КП “Полтавафарм” – централізовані закупівлі. За словами Валерія Прядка, ці зміни залучать нових постачальників ліків, знизять ціни за рахунок оптових закупівель і, головне, зроблять діяльність підприємства прозорою.
Прес-служба обласної ради.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.