Про обмін довідки на листок непрацездатності

Звертаємо увагу керівників, головних бухгалтерів підприємств, установ та організацій Полтави, що у закладах охорони здоров’я області недостатня кількість бланків листків непрацездатності. Тому є випадки видачі застрахованим особам за період тимчасової непрацездатності довідок довільної форми.
Згідно із частиною І статті 31 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” від 23.09.1999 р.
№ 1105-XIV (далі – Закон № 1105) підставою для призначення допомоги із тимчасової непрацездатності, по вагітності та пологах є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності. Тому видані застрахованим особам довідки оплаті не підлягають.
Призначення та нарахування матеріального забезпечення застрахованим особам буде здійснюватися за умови обміну довідок на бланки листків непрацездатності.
Отже, згідно із частиною 3 статті 30 Закону № 1105 комісія (уповноважений) із соціального страхування підприємств, установ, організацій не може прийняти рішення про призначення матеріального забезпечення на підставі довідки, за відсутності належним чином оформленого листка непрацездатності.
У зв’язку з вищевикладеним довідка не є підставою для одержання коштів по тимчасовій непрацездатності, в тому числі за перші п’ять днів за рахунок коштів роботодавця.
Телефони для довідок: 2-78-02, 7-51-41.

Олена СТАРИКОВА,
директор Полтавської міської виконавчої дирекції
Полтавського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.